workshop wolanalyse

Voorbeeld van de workshop wolanalyse staat hieronder.Een aantal jaren hebben we deze workshop georganiseerd rond juni. Wanneer u op een later tijdstip in het jaar nog wolmonsters wilt laten analyseren verwijzen wij u naar de website van AAFT.

waar: Alpaca-Ranch te Meeden
wanneer: voorbeeld pagina 
tijd: 10:00 - 13:00 uur
kosten: €25,- p.p.
aantal deelmeners: 20


wol analyse testapparatuur

Om de kwaliteit van uw kudde te leren is het van belang de wol van uw alpaca’s te laten analyseren en te leren hoe deze analyses te lezen. Paul Vallely komt naar Meeden om te laten zien hoe een wolanalyse tot stand komt. Hij zal tijdens een workshop uitleg geven over de manier waarop wolmonsters genomen moeten worden en zal ter plekke de monsters analyseren. Paul zal tevens uitleggen wat de gegevens in het analyserapport betekenen. Hij zal uitleggen hoe de uitslagen van de monsters gebruikt kunnen worden in een fokprogramma dat gericht is op de verbetering van de vachtkwaliteit en productie. Hierbij komen de basis principes aan de orde maar zeker ook enkele geavanceerde voorstellingen. Met name de vererfbaarheid van bepaalde factoren is daarbij van belang.

U kunt uw eigen wolmonsters meenemen naar de workshop. Wanneer u niet in staat bent deel te nemen aan de workshop willen we u toch de mogelijkheid geven uw monsters te laten analyseren. Daarvoor dient u de wolmonsters in een plastic zakje naar Alpaca-Ranch op te sturen met de volgende gegevens:
  • naam van het dier waarvan het wolmonster is genomen
  • uw eigen adresgegevens
  • uw e-mail adres

  • Afhankelijk van het aantal monsters wordt de prijs bepaald. Voor de prijslijst zie de website van AAFT.

     

     
Waasland Alpaca's
Door

Waasland Alpaca's

op 24 Apr 2014

Hallo Margreet, Ivm de wolanalyse deze vind ik uitermate interessant daarom nog 1 paar vragen hierover.Is de datum voor 2014 al bekent ,alleen weet ik niet of ik persoonlijk aan de workshop zal kunnen deelnemen daar ik waarschijnlijk rond die periode niet in België zal zijn .Ik zie dat ook de mogelijkheid bestaat om wolmonsters op te sturen en dan wil ik het graag deze optie gebruiken . Vriendelijke groeten ,Nicole.

Gert
Door

Gert

op 24 Apr 2014

Hoi Nicole, Zoals hierboven aangegeven is het een voorbeeld van de workshop. Dat we die elk jaar gaan organiseren klopt niet helemaal want het AAFT komt dit jaar niet langs voor een workshop. AAFT heeft inmiddels een afdeling in Engeland waar de Europese monsters geanalyseerd kunnen worden. Voor adres gegevens in Engeland kan je meer informatie vinden op de http://www.aaft.com.au/uk/ukhome.html" target="_blank" rel="nofollow">website van AAFT.

Reactie plaatsen