Koekje erbij?

Page content

Waarom ons?

Over Alpaca-Ranch en de keuze voor dit bijzondere dier.

Alpaca-Ranch is het initiatief van Gert Joling en Margreet Joling uit Meeden (Groningen). Geboeid door dit prachtige dier met de verbazend zachte wol zijn we in 2006 begonnen met het houden van alpacas. Het bedrijf is gelegen in het Groningse dorp Meeden en gehuisvest in een origineel Oldambster boerderij uit 1835. De boerderij is nog volop in gebruik als akkerbouwbedrijf en boomkwekerij. Een bezoek aan ons bedrijf is dan ook zeker de moeite waard.
Gert Joling
“Op zoek naar wat extra inkomsten naast het landbouwbedrijf stuitte ik op het fokken van alpaca’s. Op dat moment werden er nog maar 10.000 alpaca’s in Europa gehouden terwijl de vraag groeiende is. Een goede investering voor de toekomst dacht ik. Wanneer gericht gefokt wordt op kwaliteit is met de alpacafokkerij een leuke verdienste te behalen. Daarnaast kom je door dit bijzondere dier in aanraking met andere mensen. De verscheidenheid aan sociale contacten die je opdoet maakt het totaal plaatje levendig.”

Google profile: +Gert Joling


“Mijn eerste informatie die ik kreeg over Alpaca’s was, zoals zo velen denk ik, via internet. Mijn enthousiasme was toen nog niet zo groot. Maar op dat moment wist ik nog niet wat ik nu weet. Geboeid door de prachtige oogopslag van dit mooie dier, de verbazend zachte wol, zie ik een toekomst voor dit soort in Nederland en daar buiten. Niet alleen als hobbydier, maar zeker ook voor de fokkerij. Wanneer je het dier eenmaal écht gezien hebt, ben je verkocht!”

Google profile: +Margreet Joling

Informatie voorziening.

Via onze website www.Alpaca-Ranch.nl kunt u meer informatie opvragen. Door middel van onze nieuwsbrieven zullen we u regelmatig op de hoogte houden van diverse informatie, nieuwtjes en activiteiten rondom het houden van alpacas.

Alpaca-Ranch heeft het voornemen om het houden van alpacas te promoten en om andere personen te stimuleren tot het houden van deze bijzondere dieren. Dit doen wij door cursussen en workshops te organiseren. Maar ook het volgen van een excursie behoort tot de mogelijkheid. (zie ook Excursies)

Wij richten ons naast het fokken van gezonde alpaca’s met een uitstekende lichaamsbouw op het fokken van de beste wolkwaliteit met buitengewone kleuren, uniformiteit, fijnheid en dichtheid.

Onze garantie.Alpaca Association Benelux

Hoogwaardige fokdieren zullen voorzien zijn van alle benodigde papieren en registratie bij de Alpaca Association Benelux.
Verkoopcontracten van drachtige merries en dekovereenkomsten zullen voorzien zijn van een garantie op een levend geboren veulen.
Elke alpaca transfer komt met een onderliggend contract met daarin de condities en uw garanties.

Volledige ondersteuning.

Voor nieuwe en potentiële alpacabezitters kunnen wij hulp verlenen op het gebied van alpaca selectie, indeling onderkomen en weilanden, basis onderhoud, alpaca marketing etc.

Wij zijn niet één van de grote bedrijven en beweren ook niet overal een antwoord op te hebben. Maar wij beloven u als we geen antwoord hebben, wij zullen helpen die te krijgen.

Wij zijn “dierenliefhebbers”. Klanten kunnen er op vertrouwen dat de alpaca’s, na aanschaf bij Alpaca-Ranch, zijn opgegroeid in een schoon, zorgzame omgeving, met geschikte voeding en waar nodig veterinaire zorg.

Gegevens van registratie, medicatie, dracht en geboorte, wolanalyses en showresultaten zijn indien mogelijk voor elke alpaca aanwezig.

Bent u geïnteresseerd als hobbyist of kiest u voor de professionele fokkerij dan kunt u bij ons terecht voor advies en aanschaf van alpacas. Graag van tevoren even contact opnemen voor een afspraak!

Gert en Margreet Joling