Introductiecursus

Inderdaad, een introductiecursus over de alpaca. Voor beginnende liefhebbers een must om te volgen. In deze cursus worden namelijk onderwerpen besproken waar je als leek niet over na zal denken. Met een uitvoerige uitleg over bepaalde aspecten in de alpacafokkerij hoopt Alpaca-Ranch een goede start voor iedereen te bewerkstelligen. Vorm voor u zelf een duidelijk beeld wat u in de toekomst wilt bereiken met alpaca's. Is het puur voor de hobby of is het een streven om de kwaliteit zo goed mogelijk te krijgen met het fokken. Deze cursus zal voor beide doelgroepen een opstap zijn in de alpacabusiness.


Onderwerpen die o.a. aan de orde komen zijn:

  • Historie
  • Onderhoud van alpacas
  • Indeling stal en weiland
  • Voeding
  • Gezondheidsaspecten
  • Fenotype
  • Wolstatistieken
  • etc.


Cursus basiskennis in de alpacafokkerijWe hebben een nieuwe cursus "basiskennis in de alpacafokkerij" ontwikkeld voor de Nederlandstalige liefhebbers van alpacas. Bijbehorend cursus materiaal moet ervoor zorgen dat u een naslagwerk heeft waarin u de meest belangrijke aspecten voor het opstarten van een alpacafokkerij kunt terug vinden.

In 2023 is Alpaca-Ranch gestopt met het fokken van alpaca's en het geven van workshops en cursussen. De alpaca-shop met alpaca gerelateerde producten blijft wel actief. Daar zal het boekwerk behorende tot deze cursus ook online verkrijgbaar zijn. Volg daarvoor onderstaande link.

https://www.alpaca-shop.eu/Basiskennis-in-de-alpacafokkerij
Alie
Door

Alie

op 02 Feb 2018

Hallo komt er dit jaar ook nog een curcus? Ik krijg de nieuwsbrief wel, maar vroeg me af of dat al bekend is.

Gert Joling
Door

Gert Joling

op 02 Feb 2018

Hallo, Data worden op tijd bekend gemaakt via de nieuwsbrief. De inschrijvers voor onze nieuwsbrief zullen als eerste op de hoogte gesteld worden hiervoor.

Tinne Nuyts
Door

Tinne Nuyts

op 12 Oct 2017

Beste worden deze cursussen nog georganiseerd? Wat is de kostprijs hiervan en hoe kan ik mij registreren als nieuwsbrief lezer? Om zo de datategoed weten te komen.

Gert Joling
Door

Gert Joling

op 13 Oct 2017

Beste Tinne, Inschrijven voor de nieuwsbrief kan op verschillende manieren, meest gebruikelijke staat bovenaan op de homepage. Dan kom je op de opt-in-pagina" rel="nofollow" target="_blank">https://alpaca-ranch.nl/opt-in-pagina/">opt-in-pagina terecht om in te schrijven. Voor meer informatie over de cursus had je even kunnen door klikken naar 'Basiskennis" rel="nofollow" target="_blank">https://alpaca-ranch.nl/cursus-basiskennis-in-de-alpacafokkerij-2/">Basiskennis in de alpacafokkerij'.

Karen Verheyden
Door

Karen Verheyden

op 07 Feb 2016

Beste,Kan u mij laten weten wanneer er nog zo een workshop wordt gegeven? Ik wil graag therapie met assistentie van alpaca's gaan geven en ben dus erg geïnteresseerd in het houden en trainen van de alpaca's. Nu geef ik zelf therapie met assistentie van paarden.Mvg Karen

Gert Joling
Door

Gert Joling

op 07 Feb 2016

Hallo Karen,Data worden bekend gemaakt aan onze nieuwsbrieflezers zodra dit bekend is. In eerste instantie een link die niet openbaar is, dus alleen voor de lezers van onze nieuwsbrief om die voorrang te geven. Als je staat ingeschreven voor de nieuwsbrief ontvang je aanvullende informatie dus automatisch.

Reactie plaatsen