Spinnen volgens de Andes traditie

De workshop ‘Spinnen volgens de Andes traditie’ wordt gegeven op het prachtige terrein van de Alpaca – Ranch in Meeden door PUMA trekking, Octavio Puma Cruz en Lisette Verkerk in samenwerking met Gert en Margreet Joling, eigenaren van de Alpaca – Ranch.

Octavio komt uit de hooglanden van Peru en heeft een natuurlijke kennis van het verwerken van de wol in prachtig geweven en gebreide producten. Lisette is beeldend kunstenaar. Samen leven zij in Peru waar zij onder de naam PUMA Trekking reizen organiseren in het ritme van de hooglandindianen.

De workshop begint met een foto presentatie over het leven in de hooglanden en de belangrijke rol die de wol van de dieren speelt in het dagelijks leven van de hooglandindianen. Tijdens de presentatie laten zij een selectie handgeweven en gebreide producten zien om over de technieken en de cultuur te vertellen.

[gallery ids="611,612,610"]

In de ochtend gaan we met een wolschaar de vacht van een alpaca knippen, selecteren op kwaliteit, schoonmaken en met de hand kaarden.

In de middag zal Octavio u laten zien hoe de hooglandindianen de wol spinnen en twijnen met een spintol, in het Quechua ‘phushka’ genoemd. Daarbij danst de spintol vrij in de lucht. Terwijl de kudde alpaca’s rustig graast, spint u alpacawol met een eenvoudige spintol. Spint u het liefst op uw eigen vertrouwde spinnewiel? Natuurlijk kunt u deze meenemen om in de middag de alpacawol op te spinnen.

Uit Peru hebben Octavio en Lisette originele spintollen meegenomen. Alpacawol evenals spintollen zijn tijdens de workshop te koop.

Wanneer: voorbeeld pagina
Tijd: 10:00 - 16:00 uur
Plaats: Alpaca-Ranch te Meeden
Prijs: €45,- p.p. incl. lunch
minimum aantal deelnemers is 12
maximaal 20 personen


 

Suzan Yahsi
Door

Suzan Yahsi

op 24 Jan 2019

Goedemorgen. Geven jullie nog de cursus ‘spinnen’ en/of ‘wol verven’? En zo ja, wat zijn de data?

Gert Joling
Door

Gert Joling

op 24 Jan 2019

Hoi, deze cursus staat niet gepland. Maar als je op de hoogte gehouden wil worden van onze cursussen en andere activiteiten dan kan je jezelf het beste inschrijven voor onze nieuwsbrief, dan wordt je als eerste op de hoogte gehouden. Gert

Suzan Yahsi
Door

Suzan Yahsi

op 26 Jan 2019

Dank je! Ga me meteen inschrijven.

Reactie plaatsen