Wol analyse
03 juni 2011 

Wol analyse

Meten is Weten

Om te zien of u vooruitgang boekt in de alpaca fokkerij is het van belang dat u data verzameld. Eén van de belangrijkste gegevens die jaarlijks terug komt is het verzamelen van wolmonsters om die te laten analyseren. Als u dit standaard jaarlijks toepast krijgt u een duidelijk overzicht van uw dieren. Hiermee kunt u makkelijker beslissingen maken om uw fokdoel te bereiken.

Dit jaar krijgen we AAFT uit Australië op bezoek om een workshop te geven waarom o.a. wol analyse zo belangrijk is, hoe je analyserapporten moet lezen als hulp bij je fokprogramma.

Wanneer u reeds op de hoogte bent van deze analyse rapporten van het AAFT heeft u misschien voldoende aan het testen van de wolmonsters. Die kunt u z.s.m. opsturen naar Alpaca-Ranch te Meeden. Het voordeel hieraan is dat u ze niet hoeft te wassen om naar Australië te sturen.

Meer informatie over de workshop en de mogelijkheid om uw wolmonsters te laten analyseren leest u op deze pagina.

 

Over de schrijver
Gert is mede oprichter van de Alpaca-Ranch. In maatschap met een broer heeft hij een akkerbouw- en tuinbouw- bedrijf. Gert is verantwoordelijk voor het akkerbouw gedeelte en verzorgt hij dagelijks de alpaca's. Verder neemt Gert de werkzaamheden voor de website en webshop voor zijn rekening. “Op zoek naar wat extra inkomsten naast het landbouwbedrijf stuitte ik op het fokken van alpaca’s. Op dat moment werden er nog maar 10.000 alpaca’s in Europa gehouden terwijl de vraag groeiende is. Een goede investering voor de toekomst dacht ik. Wanneer gericht gefokt wordt op kwaliteit is met de alpacafokkerij een leuke verdienste te behalen. Daarnaast kom je door dit bijzondere dier in aanraking met andere mensen. De verscheidenheid aan sociale contacten die je opdoet maakt het totaal plaatje levendig.”
Reactie plaatsen

Zoek binnen onze artikelen