Alpaca Expo Drachten
08 februari 2019 

Alpaca Expo Drachten

Voor het eerst wordt in 2019 de alpaca expo Drachten gehouden in het Fries congres centrum. Zondag 3 februari stonden wij daar met een stand van de Alpaca-Shop. Door het grote aantal bezoekers tijdens de show was de belangstelling voor alpaca producten groot. Niet alleen de leuke alpaca knuffels maar ook sokken, deegvormpjes, halsters, alpaca-opoly en de leuke 3D puzzel waarmee je zeker 5 uur bezig bent om het in elkaar te zetten.

Voor de show konden we nog 2 dieren inschrijven. We hadden gekozen voor een witte merrie en een bruine merrie. Beiden kwamen uit in een vrij grote klasse. De competitie was groot, daarom zijn we ook trots op een behaalde 1e en 2e plek voor onze dieren.

ARNL Lotus, moeder ARNL Greys Fortune en vader ARNL Hunk, behaalde een tweede plek in een klasse van 10 dieren.

ARNL Lofty, moeder ARNL Hindi en vader Quality Line Ghost, behaalde een eerste plek in haar klasse (12 dieren) en vervolgens werd ze gekozen als reserve kleurkampioen van alle witte (37) dieren op de show.

Wade Gease heeft deze alpaca expo Drachten voortreffelijke gejureerd. Voor elk dier een beschrijving van de kwaliteiten en/of tekortkomingen met een duidelijke uitleg van zijn keuze voor de plaatsing. Zo kan je hieronder Wade’s uitleg horen in de junioren klassen van de witte merries.

Over de schrijver
Gert is mede oprichter van de Alpaca-Ranch. In maatschap met een broer heeft hij een akkerbouw- en tuinbouw- bedrijf. Gert is verantwoordelijk voor het akkerbouw gedeelte en verzorgt hij dagelijks de alpaca's. Verder neemt Gert de werkzaamheden voor de website en webshop voor zijn rekening.“Op zoek naar wat extra inkomsten naast het landbouwbedrijf stuitte ik op het fokken van alpaca’s. Op dat moment werden er nog maar 10.000 alpaca’s in Europa gehouden terwijl de vraag groeiende is. Een goede investering voor de toekomst dacht ik. Wanneer gericht gefokt wordt op kwaliteit is met de alpacafokkerij een leuke verdienste te behalen. Daarnaast kom je door dit bijzondere dier in aanraking met andere mensen. De verscheidenheid aan sociale contacten die je opdoet maakt het totaal plaatje levendig.”
Reactie plaatsen

Zoek binnen onze artikelen