Alpaca halster handleiding
03 februari 2017 

Alpaca halster handleiding

Hoe zet je een alpaca halster in elkaar?

Het kan soms gebeuren dat je een alpaca halster per ongeluk helemaal hebt los gemaakt. Je hebt immers een gesp aan de nekriem èn aan de neusband. Het kan lastig zijn het halster terug in elkaar te zetten. Door welke ringen lopen de juiste riempjes eigenlijk? Met behulp van onderstaande foto’s wordt het duidelijk hoe een alpaca halster in elkaar hoort te zitten.

Ten eerste even een tekening met de benaming van de verschillende onderdelen.

alpaca halster

Als een alpaca halster helemaal uit elkaar ligt leg het dan als volgt voor je neer.

alpaca halster

Vervolgens pak je de nekriem en zet die vast in de gesp zoals aangegeven in bovenstaande afbeelding.

Daarna pak je de onderste neusriem en trek je die door de kinring zoals in onderstaande afbeeldingen. Zorg ervoor dat je onder de bovenste neusriem door gaat. Vervolgens trek je de onderste neusriem door de neusbandring aan de andere kant. Pas er voor op dat je niet de wangring gebruikt waar de nekriem aan vast zit.

Als laatste trek je de onderste neusriem weer terug door de kinring richting de gesp en maakt hem daar vast. Onderweg kom je nog een vierkant ringetje tegen waar de riem ook doorgetrokken wordt om alles netjes bij elkaar te houden. Zie onderstaande afbeelding. Voilà, het halster is klaar voor gebruik.

Vind je dit artikel handig? Dan vinden wij het leuk als je het even liket of deelt.

Over de schrijver
Gert is mede oprichter van de Alpaca-Ranch. In maatschap met een broer heeft hij een akkerbouw- en tuinbouw- bedrijf. Gert is verantwoordelijk voor het akkerbouw gedeelte en verzorgt hij dagelijks de alpaca's. Verder neemt Gert de werkzaamheden voor de website en webshop voor zijn rekening.“Op zoek naar wat extra inkomsten naast het landbouwbedrijf stuitte ik op het fokken van alpaca’s. Op dat moment werden er nog maar 10.000 alpaca’s in Europa gehouden terwijl de vraag groeiende is. Een goede investering voor de toekomst dacht ik. Wanneer gericht gefokt wordt op kwaliteit is met de alpacafokkerij een leuke verdienste te behalen. Daarnaast kom je door dit bijzondere dier in aanraking met andere mensen. De verscheidenheid aan sociale contacten die je opdoet maakt het totaal plaatje levendig.”
Reactie plaatsen

Zoek binnen onze artikelen