Koekje erbij?

Page content

article content

Alpaca halster handleiding

Hoe zet je een alpaca halster in elkaar?

Het kan soms gebeuren dat je een alpaca halster per ongeluk helemaal hebt los gemaakt. Je hebt immers een gesp aan de nekriem èn aan de neusband. Het kan lastig zijn het halster terug in elkaar te zetten. Door welke ringen lopen de juiste riempjes eigenlijk? Met behulp van onderstaande foto’s wordt het duidelijk hoe een alpaca halster in elkaar hoort te zitten.

Ten eerste even een tekening met de benaming van de verschillende onderdelen.

alpaca halster

Als een alpaca halster helemaal uit elkaar ligt leg het dan als volgt voor je neer.

alpaca halster

Vervolgens pak je de nekriem en zet die vast in de gesp zoals aangegeven in bovenstaande afbeelding.

Daarna pak je de onderste neusriem en trek je die door de kinring zoals in onderstaande afbeeldingen. Zorg ervoor dat je onder de bovenste neusriem door gaat. Vervolgens trek je de onderste neusriem door de neusbandring aan de andere kant. Pas er voor op dat je niet de wangring gebruikt waar de nekriem aan vast zit.

Als laatste trek je de onderste neusriem weer terug door de kinring richting de gesp en maakt hem daar vast. Onderweg kom je nog een vierkant ringetje tegen waar de riem ook doorgetrokken wordt om alles netjes bij elkaar te houden. Zie onderstaande afbeelding. Voilà, het halster is klaar voor gebruik.

Vind je dit artikel handig? Dan vinden wij het leuk als je het even liket of deelt.

Reageren via je Facebook account mag ook.

Comment Section

0 reacties op “Alpaca halster handleiding

Plaats een reactie


*


Gratis Rapport
Bij inschrijving voor de gratis nieuwsbrief ontvangt u tevens dit rapport met de 7 belangrijkste aspecten in de alpaca houderij.
Wij hebben ook een hekel aan spam