Op weg naar Hongarije
29 juli 2010 

Op weg naar Hongarije

Een lange rit voor de boeg. Wie … wij? Nee, niet wij maar onze alpaca‘s.
De hele export rompslomp is weer achter de rug. Eerst de veearts om de dieren te testen op brucellose en TB. Als ze de mantouxprik nu gelijk mee hadden genomen dan hoefden ze niet speciaal hiervoor terug te komen. Maar dit middel hebben ze meestal niet in voorraad en moet speciaal besteld worden.

De eerste veearts kwam voor het aftappen van bloed voor de brucellose test.
De tweede veearts kwam voor het prikken van de TB test.
De derde veearts kwam drie dagen later voor het aflezen van de TB test.
De vierde veearts kwam namens het VWA om alles te controleren voor export naar Hongarije.

Ja, 4 verschillende deskundigen moeten inhuren om alles in goede banen te leiden. En dan heeft onze klant nog te maken met de regels in Hongarije die weer anders zijn dan in Nederland. Wat is het toch een rompslomp!

Maar goed, de dieren zijn nu onderweg naar een nieuw onderkomen in Hongarije. Het wordt een lange rit (1200km) maar volgens ons is het zeker de moeite waard. We hebben de foto’s gezien van een riante stal met weide. Onderweg worden ze goed in de gaten gehouden via een camera in de trailer. Temperatuur in de trailer kan worden afgelezen, water en hooi voorradig en een dikke laag stro om in te liggen. Zo zien we het graag!!!

alpaca stal Hongarije

alpaca stal in Hongarije

 

Uiteraard wenst Alpaca-Ranch de nieuwe eigenaren héél veel plezier en succes met hun nieuwe aanwinst.

Een filmpje over de reis is in onderstaande link te zien.
Alpacareis naar Hongarije

 

Over de schrijver
Gert is mede oprichter van de Alpaca-Ranch. In maatschap met een broer heeft hij een akkerbouw- en tuinbouw- bedrijf. Gert is verantwoordelijk voor het akkerbouw gedeelte en verzorgt hij dagelijks de alpaca's. Verder neemt Gert de werkzaamheden voor de website en webshop voor zijn rekening. “Op zoek naar wat extra inkomsten naast het landbouwbedrijf stuitte ik op het fokken van alpaca’s. Op dat moment werden er nog maar 10.000 alpaca’s in Europa gehouden terwijl de vraag groeiende is. Een goede investering voor de toekomst dacht ik. Wanneer gericht gefokt wordt op kwaliteit is met de alpacafokkerij een leuke verdienste te behalen. Daarnaast kom je door dit bijzondere dier in aanraking met andere mensen. De verscheidenheid aan sociale contacten die je opdoet maakt het totaal plaatje levendig.”
Reactie plaatsen

Zoek binnen onze artikelen