Alpaca's houden, gratis rapport
07 september 2006 
in Fokken

Alpaca's houden, gratis rapport

Kom meer te weten over hoe eenvoudig de alpaca te houden is met de 7 belangrijkste aspecten die elke startende ondernemer dient te weten.

Iedere ondernemer zoekt vandaag mogelijkheden om een succesvolle onderneming naast haar fysieke bedrijf te beginnen. Een nieuw opkomend fenomeen in de landbouw als tweede tak is het houden van alpaca’s. Ook hobbyisten zijn op zoek naar nieuwe impulsen om hun spaarzame vrije tijd aangenaam te besteden. Dit bijzonder dier behoort tot de kameelachtigen en werden al zo’n 6000 jaar geleden gehouden door de Inca’s in het Andes gebergte en in de bergen van Zuid-Amerika o.a. Peru, Chili, Bolivia en Argentinië. Ook in Australië, Nieuw Zeeland, Amerika en Canada maakt de markt van Alpaca’s een sterke ontwikkeling door. Het houden van deze dieren staat hier in Europa nog in de kinderschoenen, maar is sterk in opkomst.

Waarom Alpaca’s ?

Het houden van alpaca’s kan zowel voor plezier als voor een nieuwe vorm van inkomen zorgen. Als u zoekt naar een alternatieve manier om uw inkomen te verhogen dat weinig onderhoud of tijd vraagt, dan kan de alpaca u nog een verrassend voordeel opleveren. Alpaca’s worden niet alleen voor de fokkerij gebruikt maar met name voor de wolproductie. Als parkdieren zijn ze bekend en te zien op bijvoorbeeld kinderboerderijen. Maar ook als boerderijdieren zijn de alpaca’s gemakkelijk te houden.

Hier is een snelle manier om meer te weten te komen over alpaca’s.

Voor meer informatie over het houden van alpaca’s kunt u het gratis rapport opvragen met de 7 belangrijkste aspecten die naar voren komen bij het houden dit dier. Tevens krijgt u met regelmaat onze gratis nieuwsbrief met daarin meer informatie over alpaca’s.

Op dit moment is er nog niet zo heel veel informatie in de Nederlandse taal over de alpaca. Dus voor iedere startende ondernemer, maar zeker ook voor de meer ervaren fokkers, is deze nieuwsbrief een aanwinst voor zijn/haar kennis in dit vakgebied.

Het rapport besteedt onder andere aandacht aan de volgende 7 onderwerpen:

· Historie
· Wol
· Verzorging
· Huisvesting
· Fokkerij
· Tips voor transport
· Toekomstperspectief

U kunt het gratis rapport heel eenvoudig in digitale vorm ontvangen door uw naam en e-mail adres achter te laten op de volgende site: www.alpaca-ranch.nl Als u het rapport aanvraagt krijgt u automatisch ook het eerste nummer van onze gratis nieuwsbrief toegezonden.

Over de schrijver
Gert is mede oprichter van de Alpaca-Ranch. In maatschap met een broer heeft hij een akkerbouw- en tuinbouw- bedrijf. Gert is verantwoordelijk voor het akkerbouw gedeelte en verzorgt hij dagelijks de alpaca's. Verder neemt Gert de werkzaamheden voor de website en webshop voor zijn rekening.“Op zoek naar wat extra inkomsten naast het landbouwbedrijf stuitte ik op het fokken van alpaca’s. Op dat moment werden er nog maar 10.000 alpaca’s in Europa gehouden terwijl de vraag groeiende is. Een goede investering voor de toekomst dacht ik. Wanneer gericht gefokt wordt op kwaliteit is met de alpacafokkerij een leuke verdienste te behalen. Daarnaast kom je door dit bijzondere dier in aanraking met andere mensen. De verscheidenheid aan sociale contacten die je opdoet maakt het totaal plaatje levendig.”
aloys en ria kolkman
Door

aloys en ria kolkman

op 10 Feb 2014

jullie site lezen wij altijd veel tips waar we wat meekunnen doen

Reactie plaatsen

Zoek binnen onze artikelen