eHerkenning
02 december 2014 

eHerkenning

Wilt u digitaal uw zaken regelen met een overheidsorganisatie? Dan kan het zijn dat u of uw medewerker zich online moet identificeren met eHerkenning. Bijvoorbeeld als u alpaca’s heeft verkocht naar het buitenland, of u gaat deelnemen aan een show in het buitenland dan dient u een aanvraag in te dienen bij het NVWA voor export van alpaca’s. Vanaf 1 januari 2015 heeft u eHerkenning nodig. Dit geldt voor Nederlandse ondernemers, dus niet voor particulieren of buitenlandse bedrijven.

U kunt eHerkenning zien als DigiD speciaal voor ondernemers en organisaties. Het is een middel waarmee u zich digitaal kunt identificeren wanneer u online zaken doet met de overheid. U hebt eHerkenning steeds vaker nodig om bij de rijksoverheid, gemeente of provincie in te kunnen loggen. Met eHerkenning wordt het eenvoudiger om online zaken met elkaar te doen. U kunt met 1 inlogmiddel, een eHerkenningsmiddel, veilig inloggen bij alle aangesloten organisaties. U hoeft dan niet meer voor elke organisatie een ander inlogmiddel te gebruiken.

Om vanaf 1 januari 2015 zaken te kunnen doen met de NVWA hebt u eHerkenning nodig. De NVWA hanteert nog een overgangsperiode tot 1 januari 2015. Vanaf 1 januari 2015 kunt u geen gebruik meer maken van uw huidige inlognaam en wachtwoord. U hebt dan een eHerkenningsmiddel met betrouwbaarheidsniveau 2+ nodig. Men zegt dat een aanvraag 5 dagen kan duren, maar uit eigen ervaring kan ik vertellen dat dit ook 2 weken kan zijn. Daarom wordt u aangeraden om niet te lang te wachten tot aanschaf van een eHerkenningsmiddel. Dan bent u voorbereidt en kunt u ook na 1 januari 2015 gewoon zaken doen met de NVWA indien u b.v. van plan bent om deel te nemen aan een alpacashow in het buitenland.

Meer informatie over eHerkenning kunt u vinden op de volgende website: https://www.eherkenning.nl
Het NVWA geeft zelf ook uitleg over het aanvragen van eherkenning op deze pagina.

 

Over de schrijver
Gert is mede oprichter van de Alpaca-Ranch. In maatschap met een broer heeft hij een akkerbouw- en tuinbouw- bedrijf. Gert is verantwoordelijk voor het akkerbouw gedeelte en verzorgt hij dagelijks de alpaca's. Verder neemt Gert de werkzaamheden voor de website en webshop voor zijn rekening. “Op zoek naar wat extra inkomsten naast het landbouwbedrijf stuitte ik op het fokken van alpaca’s. Op dat moment werden er nog maar 10.000 alpaca’s in Europa gehouden terwijl de vraag groeiende is. Een goede investering voor de toekomst dacht ik. Wanneer gericht gefokt wordt op kwaliteit is met de alpacafokkerij een leuke verdienste te behalen. Daarnaast kom je door dit bijzondere dier in aanraking met andere mensen. De verscheidenheid aan sociale contacten die je opdoet maakt het totaal plaatje levendig.”
Reactie plaatsen

Zoek binnen onze artikelen