Dekhengsten
09 februari 2013 
in Fokken

Dekhengsten

Bent u op zoek naar nieuwe dekhengsten om uw merries te laten dekken? Nieuwe bloedlijnen kunnen zomaar enorme verbeteringen in kwaliteit binnen uw kudde brengen. Heeft u er wel eens aan gedacht om een dekking te kopen bij een andere fokker? Of vindt u het te moeilijk om een keuze te maken tussen de aangeboden dekhengsten? Niet alleen de dekhengst zelf zal uw keuze moeten bepalen. Belangrijker is hoe de hengst zijn kwaliteiten vererft, dus hoe ziet het nageslacht eruit. Maar ook de voorouders spelen een belangrijke rol in de zoektocht naar de perfecte vader voor de toekomstige veulens.

Dekservice voor uw alpaca merrie

Voor het dekseizoen in 2013 heeft Alpaca-Ranch een aantal nieuwe hengsten ter beschikking gekregen van Ambersun. In hun bloedlijnen komt o.a. Jolimont Warrior voor als vader of groot vader. Warrior is de meest bekende hengst in en buiten Australië en staat bekend om de perfecte vererving van zijn kwaliteiten. Ambersun (Chris Williams) en Ichiban zijn sinds jaren eigenaar van Warrior en heeft hun meer dan 1000 nakomelingen gebracht.

Zo hebben Marco Polo, Lights of Broadway en Kalgoorlie Gold Warrior in de bloedlijn. Die laatste dekhengst wil ik er nog even uitlichten want hij zal dit jaar diverse merries bij ons op het bedrijf gaan dekken.
Kalgoorlie GoldKalgoorlie Gold’s vader is Jolimont Warrior maar aan moeders zijde komt Auzengate in de bloedlijn tevoorschijn waarvan Chris Williams ook mede-eigenaar is. Auzengate was een opmerkelijke hengst, met sterke vererving van zijn eigenschappen voor karakter en crimp in zijn vacht. Hij had de Merino eigenschappen voor huid type en vezel structuur. Met deze voorvaderen in de bloedlijnen verwachten we weer meer kwaliteit in de kudde te kunnen brengen.

Ook u geven we de mogelijkheid om uw merries te laten dekken door deze tophengst. Voor meer informatie over dekgeld en de andere hengsten verwijs ik u naar de dekservice.

Met Marco Polo hebben we inmiddels een mooi resultaat behaald op de show in Assen 2012. Zijn nakomeling ARNL Fianne is eerste geworden in haar leeftijdsklasse en vervolgens kleurkampioen wit.

ARNL Fianne

Van Marco Polo hebben we inmiddels een aantal leuke merrie veulens lopen en ook hem zullen we dit jaar weer inzetten voor dekkingen.

Over de schrijver
Gert is mede oprichter van de Alpaca-Ranch. In maatschap met een broer heeft hij een akkerbouw- en tuinbouw- bedrijf. Gert is verantwoordelijk voor het akkerbouw gedeelte en verzorgt hij dagelijks de alpaca's. Verder neemt Gert de werkzaamheden voor de website en webshop voor zijn rekening.“Op zoek naar wat extra inkomsten naast het landbouwbedrijf stuitte ik op het fokken van alpaca’s. Op dat moment werden er nog maar 10.000 alpaca’s in Europa gehouden terwijl de vraag groeiende is. Een goede investering voor de toekomst dacht ik. Wanneer gericht gefokt wordt op kwaliteit is met de alpacafokkerij een leuke verdienste te behalen. Daarnaast kom je door dit bijzondere dier in aanraking met andere mensen. De verscheidenheid aan sociale contacten die je opdoet maakt het totaal plaatje levendig.”
Reactie plaatsen

Zoek binnen onze artikelen