Alpacaveiling
13 oktober 2012 

Alpacaveiling

Alpaca-Ranch is binnen het Ambersun Netwerk de tussenpersoon voor Ambersun in Nederland. Deze samenwerking heeft ertoe geleid dat we inmiddels een groot aantal kwalitatief goede fokmerries en hengsten bij ons op het bedrijf hebben staan. Ook in de toekomst hebben we de mogelijkheid om binnen het netwerk dekhengsten uit te wisselen. Ambersun is 1 van de grootste fokkers van Australië dat in de top meedraait en op vele shows als winnaar naar voren komt.

Ambersun Alpaca’s viert dit jaar haar 20ste jaar in de alpaca-industrie. Chris Williams en Adrienne Clarke zijn nog net zo gepassioneerd met hun Alpaca’s als toen zij zijn begonnen met slechts een handjevol van zes Alpaca’s in 1992.

Ambersun is nu uitgegroeid tot meer dan 1.000 Alpaca’s, met kuddes in Nieuw-Zeeland, Engeland, Noorwegen, Zweden, Zwitserland, Nederland, Duitsland en natuurlijk Australië. Chris en Adrienne beschouwen zichzelf zeer gelukkig in het hebben van een internationaal netwerk van alpaca collega’s en vrienden.

Sinds vele jaren staat Ambersun bekend om zijn succes in het fokken van kwalitatief top alpaca’s. Onder deze successen zijn vele prijzen voor beste kleur in wit, beige, bruin, grijs, zwart en fancy alpaca’s.

Op 29 oktober houdt Ambersun een veiling van een 50 tal alpaca’s waaronder succesvolle prijs winnende showdieren. Deze veiling, genaamd ‘True Colours’, reflecteert hun waardering en respect voor de talloze prachtige alpaca kleuren en hun motivatie in het fokken van geavanceerde vacht eigenschappen in deze uitgebreide reeks van gekleurde alpaca’s.

Ook u kunt eigenaar worden van 1 of meerdere toppers. Voor een catalogus zie onderstaande link. Indien u interesse heeft te bieden op één van de dieren dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met de veilingmeester. Lees daarvoor even de eerste pagina van onderstaand document “Information for Buyers”. Ikzelf zal ook aanwezig zijn en kan in opdracht van u een bod uitbrengen. Denkt u er wel aan dat transport en quarantaine naar Europa niet in de prijs is inbegrepen. Voor meer informatie kunt u ook even contact met ons opnemen.

Over de schrijver
Gert is mede oprichter van de Alpaca-Ranch. In maatschap met een broer heeft hij een akkerbouw- en tuinbouw- bedrijf. Gert is verantwoordelijk voor het akkerbouw gedeelte en verzorgt hij dagelijks de alpaca's. Verder neemt Gert de werkzaamheden voor de website en webshop voor zijn rekening. “Op zoek naar wat extra inkomsten naast het landbouwbedrijf stuitte ik op het fokken van alpaca’s. Op dat moment werden er nog maar 10.000 alpaca’s in Europa gehouden terwijl de vraag groeiende is. Een goede investering voor de toekomst dacht ik. Wanneer gericht gefokt wordt op kwaliteit is met de alpacafokkerij een leuke verdienste te behalen. Daarnaast kom je door dit bijzondere dier in aanraking met andere mensen. De verscheidenheid aan sociale contacten die je opdoet maakt het totaal plaatje levendig.”
Reactie plaatsen

Zoek binnen onze artikelen