Alpaca Handling
09 maart 2008 

Alpaca Handling

Alpaca halstermak maken

De eerste internationale alpacashow van Nederland komt dichterbij. 16 Maart 2008 is het zover. De alpaca’s die hieraan deelnemen moeten natuurlijk wel getraind worden. Op zich hoeft dit niet zo’n probleem te zijn, als je maar weet wat je moet doen. Zoals bij alle dieren moet je consequent zijn in je handelingen. Een aantal handelingen die belangrijk zijn bij het halstermak maken van een alpaca hebben we in samenwerking met Levende Have verfilmd. Binnenkort zal op onze website, maar ook op het kennisnetwerk van Levende Have, dit instructiefilmpje te zien zijn. Tevens zullen we nog een nieuwsbrief wijden aan dit onderwerp.

halstermak maken

 

Alpaca-Ranch vindt het belangrijk dat op de juiste manier met de alpaca wordt omgegaan en getraind. Daarom zal in de toekomst meer van dit soort instructiefilmpjes gemaakt worden. Via onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte.

Zet allen even 16 maart in de agenda en kom naar de eerste alpacashow van Nederland. Er zijn meer dan 100 alpaca’s ingeschreven en een twintigtal standhouders zullen hun bedrijf of produkten promoten. Hiermee zijn we gelijk één van de grootste shows van het Europese vasteland. De gehele dag staat in het teken van de alpaca!

 

 

 

 

Over de schrijver
Gert is mede oprichter van de Alpaca-Ranch. In maatschap met een broer heeft hij een akkerbouw- en tuinbouw- bedrijf. Gert is verantwoordelijk voor het akkerbouw gedeelte en verzorgt hij dagelijks de alpaca's. Verder neemt Gert de werkzaamheden voor de website en webshop voor zijn rekening. “Op zoek naar wat extra inkomsten naast het landbouwbedrijf stuitte ik op het fokken van alpaca’s. Op dat moment werden er nog maar 10.000 alpaca’s in Europa gehouden terwijl de vraag groeiende is. Een goede investering voor de toekomst dacht ik. Wanneer gericht gefokt wordt op kwaliteit is met de alpacafokkerij een leuke verdienste te behalen. Daarnaast kom je door dit bijzondere dier in aanraking met andere mensen. De verscheidenheid aan sociale contacten die je opdoet maakt het totaal plaatje levendig.”
Reactie plaatsen

Zoek binnen onze artikelen