Vicugna wol
11 december 2015 

Vicugna wol

De vicugna is de kleinste soort binnen de kamelenfamilie met een schofthoogte van 70 tot 90 cm. Ze leven op grote hoogte in het Andes gebergte in Peru, Chili, Bolivia en Argentinië op een hoogte van 4.000 tot 5.500 meter. Op deze hoogten moeten ze leven met een vacht die hun beschermt tegen de extreme kou, warmte, en ultraviolette straling. Vicugna wol is niet voor niets ’s werelds meest hoogwaardige en gewaardeerde wol. Gedurende de tijd van de Inca’s mochten alleen vorstelijke personen kleding van vicugna wol dragen. Met een dikte van circa 11 micron (duizendste milimeter) is vicugna wol dunner, zachter en warmer dan ieder andere wol soort op aarde. Het is substantieel dunner, zachter en lichter dan de beste Cashmere of Angora. Ondanks de fijnheid is het een enorm sterke vezel. Doordat de vezel hol is van binnen heeft het een ongekend isolerende werking. Dit alles zorgt voor een optimaal draag comfort.vicugna wol

De exclusiviteit van dit product zorgt voor een bepaalde waarde. Dat werd onlangs weer eens duidelijk gemaakt door Quechua Benefit, een organisatie dat de Quechua indianen ondersteunt in de hooglanden van Peru.

In de Quechua Benefit Store wordt een gelimiteerd aantal doosjes (50) met o.a. twee bolletjes hand gesponnen vicugna wol van elk 25 gram aangeboden voor maar liefst 750 dollar!

Voor meer informatie volg deze link.

Vicugna

 

Over de schrijver
Gert is mede oprichter van de Alpaca-Ranch. In maatschap met een broer heeft hij een akkerbouw- en tuinbouw- bedrijf. Gert is verantwoordelijk voor het akkerbouw gedeelte en verzorgt hij dagelijks de alpaca's. Verder neemt Gert de werkzaamheden voor de website en webshop voor zijn rekening. “Op zoek naar wat extra inkomsten naast het landbouwbedrijf stuitte ik op het fokken van alpaca’s. Op dat moment werden er nog maar 10.000 alpaca’s in Europa gehouden terwijl de vraag groeiende is. Een goede investering voor de toekomst dacht ik. Wanneer gericht gefokt wordt op kwaliteit is met de alpacafokkerij een leuke verdienste te behalen. Daarnaast kom je door dit bijzondere dier in aanraking met andere mensen. De verscheidenheid aan sociale contacten die je opdoet maakt het totaal plaatje levendig.”
Julia
Door

Julia

op 12 Aug 2020

Vicugna wol heeft veel voordelen! Ik heb recent een sjaal gekocht van alpacawol. Zo zacht en veelzijdig. Ook een leuk idee om er zelf een te maken met de wol!

Gert Joling
Door

Gert Joling

op 13 Jan 2021

Vicugna is nog veel exclusiever van kwaliteit, maar met alpacawol heeft u al een zeer gewild product.

Reactie plaatsen

Zoek binnen onze artikelen