Start uw eigen alpaca boerderij
09 februari 2011 

Start uw eigen alpaca boerderij

“Droomt u ook wel eens van een eigen alpaca boerderij?”

Als je een keer in aanraking bent gekomen met het alpacavirus dan laat het je niet meer los. Zulke leuke schattige dieren, die wil je zelf toch ook rond je huis hebben lopen? Wie droomt daar nu niet van.

Maar hoe begin je? En wat gaat dat allemaal wel niet kosten. Uiteraard moet je jezelf eerst verdiepen in de alpaca business. Veel reizen, veel farms bezoeken, veel lezen, cursussen volgen etc. Ook ik heb dit allemaal moeten doen om de kennis te vergaren die ik nu heb en daar is veel tijd in gaan zitten.

Wat is leuker dan spelenderwijs te beginnen.

“Als ik toen had geweten dat dit ook mogelijk was had ik het zeker gedaan.” Alpaca-Ranch geeft u nu de mogelijkheid om in een zeer korte tijd een alpaca boerderij te starten. Het leerproces kan namelijk veel sneller, thuis, maar vooral veel leuker.

Leer in een zeer korte tijd:

 • wat de behoeften zijn van een alpaca
 • hoe het dier te verzorgen
 • aan welke kwaliteiten een dekhengst moet voldoen
 • waarom shows bezoeken
 • wat het nut is van een hobby alpaca
 • wat het verschil is in Suri en Huacaya
 • vanaf wanneer een merrie gedekt kan worden
 • hoe lang de draagtijd is van een merrie

Uiteraard komen veel meer facetten van de alpaca houderij aan bod.

Leer ook de zakelijke kant van de alpaca business;

 • hoeveel land moet ik aankopen
 • wat is mijn budget voor aanschaf van alpaca’s
 • leer zakelijke deals te sluiten met andere alpaca fokkers
 • ook als scheerder kunt u uw geld verdienen
 • wat levert de verwerking van alpacawol op
 • wat is een landwinkel
 • is een lening bij de bank mogelijk
 • hoeveel gaat het kosten om een schuur te zetten

Ook al heeft u niet de ruimte, toch kunt u vandaag beginnen met uw alpaca business. Alpaca-Ranch heeft daarvoor de oplossing gevonden. De investering is minimaal en niet alleen uw gezin, maar ook uw familie en vrienden zullen mee genieten van uw start in de alpaca business.

Het volgen van cursussen is uiteraard ook aan te raden. Zo heeft Alpaca-Ranch meerdere cursussen georganiseerd in het verleden. Een cursus is vaak gericht op een specifiek onderwerp dus is het volgen van meerdere cursussen noodzakelijk voor een totaal plaatje.

De onkosten voor het volgend van één cursus liggen vaak hoger dan €100,-. Ook het reizen, de tijd en misschien een overnachting moet in de berekening meegenomen worden. Het investeren van 1000 euro om uw kennis op peil te brengen is heel normaal.

Dat kan goedkoper!

Voor slechts 47 euro stuurt Alpaca-Ranch u een pakket toe waarmee u met een alpaca boerderij kunt beginnen.

“Maak uw droom waar en begin vandaag.”

Alle technieken om een eigen alpaca bedrijf te starten begint hier en het is leuker dan u denkt.

Alpaca opoly

 

 

U kent vast wel het gezelschapsspel monopoly waarbij u eigenaar bent van onroerend goed. In Alpaca-opoly start u een eigen bedrijf in de alpaca business! Hoe leuk kan het zijn.

Spelenderwijs leert u alle facetten van de alpaca houderij. En bent u uitgespeeld? Dan bent u klaar voor het echte werk want het alpaca-virus laat u niet meer los. Zeker niet na het spelen van Alpaca-opoly.

 Alpaca opoly

Nu verkrijgbaar voor slechts €47,- op de alpaca-shop.

 

Over de schrijver
Gert is mede oprichter van de Alpaca-Ranch. In maatschap met een broer heeft hij een akkerbouw- en tuinbouw- bedrijf. Gert is verantwoordelijk voor het akkerbouw gedeelte en verzorgt hij dagelijks de alpaca's. Verder neemt Gert de werkzaamheden voor de website en webshop voor zijn rekening. “Op zoek naar wat extra inkomsten naast het landbouwbedrijf stuitte ik op het fokken van alpaca’s. Op dat moment werden er nog maar 10.000 alpaca’s in Europa gehouden terwijl de vraag groeiende is. Een goede investering voor de toekomst dacht ik. Wanneer gericht gefokt wordt op kwaliteit is met de alpacafokkerij een leuke verdienste te behalen. Daarnaast kom je door dit bijzondere dier in aanraking met andere mensen. De verscheidenheid aan sociale contacten die je opdoet maakt het totaal plaatje levendig.”
Reactie plaatsen

Zoek binnen onze artikelen