Resultaat alpacashow Hapert 2013
30 maart 2013 

Resultaat alpacashow Hapert 2013

Twee alpaca’s hadden we meegenomen naar de show in Hapert. Een jonge witte merrie ARNL Fianne, die al eerder kleurkampioen is geworden in Assen en een jonge beige merrie ARNL Fariane die voor het eerst heeft meegedaan op een show.

Beide merries hebben in hun klasse (leeftijd, kleur en geslacht) de eerste prijs behaald. Dat betekent dat ze daarna nog een keer in de ring mochten verschijnen om te gaan voor de kleurkampioen. Dat hebben ze niet gewonnen, de concurrentie was zeer sterk.

Beide merries zijn ook nog eens afkomstig van dezelfde vader, namelijk Marco Polo. Ook dus een goed resultaat voor hem.

 

 

Over de schrijver
Gert is mede oprichter van de Alpaca-Ranch. In maatschap met een broer heeft hij een akkerbouw- en tuinbouw- bedrijf. Gert is verantwoordelijk voor het akkerbouw gedeelte en verzorgt hij dagelijks de alpaca's. Verder neemt Gert de werkzaamheden voor de website en webshop voor zijn rekening. “Op zoek naar wat extra inkomsten naast het landbouwbedrijf stuitte ik op het fokken van alpaca’s. Op dat moment werden er nog maar 10.000 alpaca’s in Europa gehouden terwijl de vraag groeiende is. Een goede investering voor de toekomst dacht ik. Wanneer gericht gefokt wordt op kwaliteit is met de alpacafokkerij een leuke verdienste te behalen. Daarnaast kom je door dit bijzondere dier in aanraking met andere mensen. De verscheidenheid aan sociale contacten die je opdoet maakt het totaal plaatje levendig.”
Reactie plaatsen

Zoek binnen onze artikelen