Open scheerdag
10 mei 2014 

Open scheerdag

Het scheren van alpaca’s is een jaarlijks terugkerend activiteit.

Het is niet alleen belangrijk voor de gezondheid van de alpaca dat die jaarlijks geschoren moet worden, het is ook het tijdstip dat we deze prachtige wol kunnen ‘oogsten’.
Aan het publiek laten we graag zien hoe we de alpaca’s scheren. Met een team van helpers zijn we op elkaar ingespeeld om op deze dag zo’n 50 dieren te scheren.


Iedereen heeft een taak zoals; dieren verzamelen en schoon aanleveren, wol verzamelen, wolmonsters nemen voor analyse, tenen en tanden controleren en zonodig bijwerken, skirten van de wol en natuurlijk het scheren zelf.
Daarnaast zal één van ons ter plekke uitleg geven en vragen beantwoorden. Natuurlijk heeft u de gelegenheid om eens de zachtheid van dit geweldig product te voelen. Vachten in verschillende kleuren zijn deze dag speciaal geprijsd.

Wanneer vindt deze scheerdag plaats?

Zondag 18 mei 2014

van 13.00 – 17.00 uur

op de Alpaca-Ranch te Meeden

 

alpaca scheren

 

 

 

Over de schrijver
Gert is mede oprichter van de Alpaca-Ranch. In maatschap met een broer heeft hij een akkerbouw- en tuinbouw- bedrijf. Gert is verantwoordelijk voor het akkerbouw gedeelte en verzorgt hij dagelijks de alpaca's. Verder neemt Gert de werkzaamheden voor de website en webshop voor zijn rekening. “Op zoek naar wat extra inkomsten naast het landbouwbedrijf stuitte ik op het fokken van alpaca’s. Op dat moment werden er nog maar 10.000 alpaca’s in Europa gehouden terwijl de vraag groeiende is. Een goede investering voor de toekomst dacht ik. Wanneer gericht gefokt wordt op kwaliteit is met de alpacafokkerij een leuke verdienste te behalen. Daarnaast kom je door dit bijzondere dier in aanraking met andere mensen. De verscheidenheid aan sociale contacten die je opdoet maakt het totaal plaatje levendig.”
Reactie plaatsen

Zoek binnen onze artikelen