Nieuwe workshop 2011
17 januari 2011 

Nieuwe workshop 2011

In april organiseren we in samenwerking met Lisette Verkerk een workshop over het verwerken van alpacawol in producten voor het dagelijks gebruik. En dan op de traditionele manier zoals de hoogland indianen in Peru het doen.

Octavio, de peruaanse vriend van Lisette, zal ons middels een fotoreportage een presentatie geven over het leven in de hooglanden van Peru waarin de alpaca een belangrijke rol heeft. Er wordt uitleg gegeven over de ceremoniële gebruiken rondom een alpaca en de betekenis van de oor- en halsversieringen.

Tijdens de workshop gaan we zelf leren hoe we deze versieringen kunnen makenalpaca.

Meer informatie en de mogelijkheid voor aanmelding voor deze dag is te vinden in deze link.

Vergeet niet dat we een beperkt aantal deelnemers kunnen plaatsen voor deze unieke workshop.

 

Over de schrijver
Gert is mede oprichter van de Alpaca-Ranch. In maatschap met een broer heeft hij een akkerbouw- en tuinbouw- bedrijf. Gert is verantwoordelijk voor het akkerbouw gedeelte en verzorgt hij dagelijks de alpaca's. Verder neemt Gert de werkzaamheden voor de website en webshop voor zijn rekening. “Op zoek naar wat extra inkomsten naast het landbouwbedrijf stuitte ik op het fokken van alpaca’s. Op dat moment werden er nog maar 10.000 alpaca’s in Europa gehouden terwijl de vraag groeiende is. Een goede investering voor de toekomst dacht ik. Wanneer gericht gefokt wordt op kwaliteit is met de alpacafokkerij een leuke verdienste te behalen. Daarnaast kom je door dit bijzondere dier in aanraking met andere mensen. De verscheidenheid aan sociale contacten die je opdoet maakt het totaal plaatje levendig.”
Reactie plaatsen

Zoek binnen onze artikelen