Alpamin alpacabrok

Alpamin alpacabrok

Alpamin

De alpaca heeft  specifieke mineralen- en vitaminen behoeften. Andere behoeften dus dan koe,schaap, geit of paard. Voedingssupplementen die voor deze laatste diersoorten zijn ontwikkeld,brengen niet het beste in de alpaca naar boven, en kunnen in sommige gevallen zelfs leiden totziekte en sterfte. Voedingsdeskundigen, dierenartsen, en specialisten op het gebied van alpaca’s, brachten Alpamin, na jarenlange studie en opvolging, tot de kwaliteitsbrok die het nu is.

Alpamin is een compleet uitgebalanceerd mineralen- en vitaminensupplement voor alpaca’s en lama’s. Het is dus geen krachtvoer. Alpamin ondersteunt vachtkwaliteit, vruchtbaarheid, vitaliteit en immuniteit van uw dier. Het is een smakelijke brok, en dient te worden verstrekt naast onbeperkt gras, hooi en/of voordroog van goede kwaliteit. In een niet-belastende fysiologische fase, is dit voldoende om het dier van een optimale nutriëntenbalans te voorzien. Wij raden aan om dieren in lactatie, dracht of groei, bij te voederen met een eiwitverstrekker, bv. 'Alprophos' (lees meer), en/of een energieverstrekker zoals suikerbietenpulp.

Eigenschappen van Alpamin
  • Een hoog gehalte aan vitamine D3 zorgt voor een gezonde botaanmaak, een goede Calcium-Phosphor regulatie. Het helpt mee om vaakvoorkomende problemen zoals rachitis te voorkomen. Het Vitamine D-preparaat is op een speciale manier 'gecoat', zodat de hitteprocessen tijdens het persen geen negatieve invloed hebben op de kwaliteit hiervan.
  • Lijnzaad als bron van omega-3-vetzuren. Dit ondersteunt de vachtkwaliteit, en laat de vacht er gezond en glanzend uit zien. Een must voor de showkampioen!
  • Een hoog gehalte aan biobeschikbare zink, nodig voor een gezonde huidbarrière, helpt huidletsels ten gevolge van zinc-responsive dermatitis te voorkomen. Om tot een optimale absorptie te komen ter hoogte van de darm, wordt een een hoogtechnologische organische vorm van zink gebruikt: gecheleerde zink. Deze toevoeging helpt huidinvasies, zoals schurft, te voorkomen.
  • Een hoog gehalte aan biotine, helpt op zijn beurt om de huid en vacht te ondersteunen
  • Een juiste balans van andere bio-beschikbare micromineralen, zoals selenium en koper, komt de vruchtbaarheid en de immuniteit ten goede.
  • Een goede calcium-fosfor balans zorgt voor een perfecte ondersteuning van groei en botaanmaak
  • De brok is fijn geperst, zodat jonge veulens snel kunnen meesmullen
  • Alpamin maakt gebruik van de meest recente diervoedertechnologieën. Hoogwaardige vormen van mineralen en vitaminen worden gebruikt. Dit resulteert in een optimale darmabsorptie van deze mineralen.

alpamin

bron: http://www.alpamin.eu/

 
Reactie plaatsen