Jubileum
24 januari 2015 

Jubileum

De tijd gaat snel. Dit jaar is het al weer 10 jaar geleden dat wij zijn begonnen om ons te oriënteren op de alpacamarkt. De eerste alpaca’s liepen pas in 2006 bij ons op het bedrijf na maanden gewacht te hebben dat het vervoersverbod door blauwtong werd opgeheven. Maar onze voorbereidingen voor een alpaca fokkerij begonnen al in 2005. Toentertijd waren hobbydieren vrij prijzig en wilden we meer weten over de professionele fokkerij. Dus zijn we veel bedrijven gaan bezoeken en hebben meerdere cursussen gevolgd om een gedegen basis kennis te hebben. Zo zijn bij ons in 2005 de fundamenten van Alpaca-Ranch ontstaan. Slechts 1 cursus (eenmalig) werd in Nederland georganiseerd. We kunnen het ons herinneren als de dag van gisteren. Op landgoed Duindigt tussen Den Haag en Wassenaar worden sinds 1900 lama’s gehouden. De eigenaresse Cornelie Jochems organiseerde een cursus over lama’s vs alpaca’s gegeven door Dr. Ilona Gunsser, zelf ook houder van alpaca’s en lama’s. Daar kwamen we voor  het eerst in contact met Jan Smit, inmiddels de vaste huisfotograaf van alle alpaca shows in Nederland. De cursus liet ons een duidelijk beeld zien van het fenotype van de alpaca en het verschil met lama’s. De basis was gelegd.

Al snel organiseerden wij zelf cursussen en workshops door het gemis van cursus aanbod op de Nederlandse markt. De eerste jaren kwamen de experts uit het buitenland om bij ons op het bedrijf een leerzame dag te geven aan de lezers van onze nieuwsbrieven. Tot dusver vaak gegeven in het Engels, maar we zien de behoefte onder onze lezers voor een gedegen Nederlandstalige cursus. Na 10 jaar is het dan zover. We willen graag onze kennis en ervaring met iedereen delen d.m.v. een nieuwe cursus “Basis kennis in de alpacafokkerij”. Kennis is van groot belang, daarom adviseren we iedereen deze cursus te volgen. Meer informatie hierover krijg je via onze nieuwsbrief. Ontvang je die nog niet? Snel inschrijven!

jubileum
Een 10 jarig jubileum is wel een feestje waard. Het jubileumjaar 2015 staat dan ook in het teken van extra activiteiten, acties, kortingen etc. Dus wij trakteren!

Wat kan je zoal verwachten?
We hebben ideetjes genoeg, maar laat je verrassen. In onze blogpost en sociale media zullen we hier aandacht aan besteden, maar vooral via onze nieuwsbrief!

 

 

Heb je nog leuke anekdotes over Gert, Margreet of Alpaca-Ranch in het algemeen dan zouden we het leuk vinden als je die onderaan deze pagina in een reactie wilt plaatsen.

Over de schrijver
Gert is mede oprichter van de Alpaca-Ranch. In maatschap met een broer heeft hij een akkerbouw- en tuinbouw- bedrijf. Gert is verantwoordelijk voor het akkerbouw gedeelte en verzorgt hij dagelijks de alpaca's. Verder neemt Gert de werkzaamheden voor de website en webshop voor zijn rekening. “Op zoek naar wat extra inkomsten naast het landbouwbedrijf stuitte ik op het fokken van alpaca’s. Op dat moment werden er nog maar 10.000 alpaca’s in Europa gehouden terwijl de vraag groeiende is. Een goede investering voor de toekomst dacht ik. Wanneer gericht gefokt wordt op kwaliteit is met de alpacafokkerij een leuke verdienste te behalen. Daarnaast kom je door dit bijzondere dier in aanraking met andere mensen. De verscheidenheid aan sociale contacten die je opdoet maakt het totaal plaatje levendig.”
G Simons
Door

G Simons

op 28 Jan 2015

Hartelijk gefeliciteerd met jullie 10jaar bestaan

Gert Joling
Door

Gert Joling

op 28 Jan 2015

Dank u!

Anniek van Dijk
Door

Anniek van Dijk

op 01 Feb 2015

Hoi Gert, Margreet, Gefeliciteerd met jullie 10 jarig bestaan! Jullie enthousiasme voor alpaca's heeft ons helemaal aangestoken. We kwamen ooit langs om even een uurtje rond te kijken en zijn de hele middag gebleven en hebben ook onze eerste dieren bij jullie gekocht. We hebben er nog steeds heel veel plezier van!

Gert Joling
Door

Gert Joling

op 01 Feb 2015

Fijn om te horen Anniek, bedankt. Het is ook mooi om te zien hoe jullie met veel plezier jullie fokkerij uitbreiden.

Carin Meijerink
Door

Carin Meijerink

op 02 Feb 2015

Hallo Gert en Margreet, Van harte gefeliciteerd met jullie 10 jarig jubileum. Tevens willen wij jullie hartelijk bedanken voor het gastvrije onthaal die wij afgelopen zomer hebben mogen ervaren. Ondanks het feit dat je wist dat ik zelf niet in de gelegenheid ben Alpaca's te houden, hebben Lidy en ik een heerlijke middag bij jullie tussen de Alpaca's mogen doorbrengen. Dit was voor ons een onvergetelijke ervaring en we hopen jullie dit jaar wederom te mogen zien. Heel veel succes en op naar de 15 jaar! Hartelijke groeten van Lidy en Carin

Margriet Deen
Door

Margriet Deen

op 04 Feb 2015

Van harte gefeliciteerd met jullie 10 jarig jubileum. Wens jullie heel veel sucses hier uit Brasilie.

Reactie plaatsen

Zoek binnen onze artikelen