Geboorte alpaca
28 juni 2014 

Geboorte alpaca

Een geboorte van een alpaca is altijd bijzonder om mee te maken. Je zou denken dat je het vaak genoeg kan mee maken aangezien de geboorte altijd overdag plaats vindt. Maar niets is minder waar, zeker als je meer werkzaamheden hebt en de merries niet naast de keukendeur hebt lopen. Zorg dat je altijd een camera bij je hebt zodra je denkt dat er iets gaat gebeuren want dan krijg je net zulke mooie beelden als in onderstaande video.

Een van de eerst dingen die je wilt weten is het geslacht van de cria. Is het een merrie of een hengst? Bekijk onderstaand filmpje (geboorte alpaca) en je zult het zien!

 

Over de schrijver
Gert is mede oprichter van de Alpaca-Ranch. In maatschap met een broer heeft hij een akkerbouw- en tuinbouw- bedrijf. Gert is verantwoordelijk voor het akkerbouw gedeelte en verzorgt hij dagelijks de alpaca's. Verder neemt Gert de werkzaamheden voor de website en webshop voor zijn rekening. “Op zoek naar wat extra inkomsten naast het landbouwbedrijf stuitte ik op het fokken van alpaca’s. Op dat moment werden er nog maar 10.000 alpaca’s in Europa gehouden terwijl de vraag groeiende is. Een goede investering voor de toekomst dacht ik. Wanneer gericht gefokt wordt op kwaliteit is met de alpacafokkerij een leuke verdienste te behalen. Daarnaast kom je door dit bijzondere dier in aanraking met andere mensen. De verscheidenheid aan sociale contacten die je opdoet maakt het totaal plaatje levendig.”
Reactie plaatsen

Zoek binnen onze artikelen