Een baan ernaast
05 juni 2009 
in 2009

Een baan ernaast

Zomerserie. Een baan ernaast.

“Niet alleen boomkweker, maar ook nog iets heel anders. In de Zomerserie besteedt De Boomkwekerij aandacht aan kwekers met een nevenfunctie. In de eerste aflevering  een boomkweker die ook alpaca’s houdt.” …..

Zo luidt de eerste alinea van de Boomkwekerij juni 2009. Een leuk begin, maar de alpacafokker zelf (op de foto Gert Joling) is geen boomkweker, dat is zijn broer. Gert is akkerbouwer, maar toch leuk dat een andere sector aandacht besteedt aan alpaca’s.

Over de schrijver
Gert is mede oprichter van de Alpaca-Ranch. In maatschap met een broer heeft hij een akkerbouw- en tuinbouw- bedrijf. Gert is verantwoordelijk voor het akkerbouw gedeelte en verzorgt hij dagelijks de alpaca's. Verder neemt Gert de werkzaamheden voor de website en webshop voor zijn rekening.“Op zoek naar wat extra inkomsten naast het landbouwbedrijf stuitte ik op het fokken van alpaca’s. Op dat moment werden er nog maar 10.000 alpaca’s in Europa gehouden terwijl de vraag groeiende is. Een goede investering voor de toekomst dacht ik. Wanneer gericht gefokt wordt op kwaliteit is met de alpacafokkerij een leuke verdienste te behalen. Daarnaast kom je door dit bijzondere dier in aanraking met andere mensen. De verscheidenheid aan sociale contacten die je opdoet maakt het totaal plaatje levendig.”
Reactie plaatsen

Zoek binnen onze artikelen