Boerderij.nl
16 augustus 2007 
in 2007

Boerderij.nl

Op de site van Boerderij.nl kunnen ‘boerenfoto’s’ geplaatst worden. Zo heeft fotograaf Koos van der spek onderstaande foto ingestuurd van onze alpaca‘s.

 

 

 

 

“Naast trekkers en tractoren zenden boeren ook andere foto’s in. Vee, mensen, bedrijven, weersverschijnselen, alles kan. Als het maar te maken heeft met het boerenbedrijf.”

boerderij.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

“Gert Joling in Meeden (Gr.) houdt alpaca’s. Dat zijn aan het kameel verwante dieren met een schofthoogte tot een kleine meter. De oorspronkelijk uit de Andes stammende dieren worden gefokt en gehouden om de wol.”

Dit artikel is terug te vinden op boerderij.nl van 16 augustus 2007.

 

 

 

Over de schrijver
Gert is mede oprichter van de Alpaca-Ranch. In maatschap met een broer heeft hij een akkerbouw- en tuinbouw- bedrijf. Gert is verantwoordelijk voor het akkerbouw gedeelte en verzorgt hij dagelijks de alpaca's. Verder neemt Gert de werkzaamheden voor de website en webshop voor zijn rekening. “Op zoek naar wat extra inkomsten naast het landbouwbedrijf stuitte ik op het fokken van alpaca’s. Op dat moment werden er nog maar 10.000 alpaca’s in Europa gehouden terwijl de vraag groeiende is. Een goede investering voor de toekomst dacht ik. Wanneer gericht gefokt wordt op kwaliteit is met de alpacafokkerij een leuke verdienste te behalen. Daarnaast kom je door dit bijzondere dier in aanraking met andere mensen. De verscheidenheid aan sociale contacten die je opdoet maakt het totaal plaatje levendig.”
Reactie plaatsen

Zoek binnen onze artikelen