Ambersun Network

Ambersun Network

Sinds wij begonnen zijn met alpaca’s hebben we samen met andere fokkers veel promotie gemaakt voor de alpaca. Daardoor is de alpacamarkt sterk gegroeid. De kwaliteit van de dieren heeft een snelle vooruitgang geboekt door de keuze van dekhengsten en aanschaf van hoogwaardige fokdieren. Het verschil in prijs en kwaliteit van hobbyalpaca’s en alpaca’s voor de professionele fokkerij wordt hierdoor steeds groter.

Ambersun network

Om de kwaliteit te kunnen waarborgen stond Alpaca-Ranch voor een keuze. Of we moesten investeren in nieuwe fokdieren van een nog betere kwaliteit of op zoek gaan naar andere mogelijkheden. Door te netwerken zijn we in contact gekomen met Chris Williams. Chris is samen met zijn vrouw Adrienne eigenaar van Ambersun Alpacas in Australië. Zij hebben hun eerste alpaca’s in 1992 aangeschaft en zijn sinds 1997 professioneel. Inmiddels telt de Ambersun kudde meer dan 1000 alpaca’s. In Europa was Chris op zoek naar fokkers die de alom bekende bloedlijnen van Ambersun willen promoten en vermeerderen. Zo is binnen Europa een netwerk ontstaan dat samen met Chris en Adrienne de kwaliteit van de alpacamarkt op een hoger niveau wil brengen.

In Nederland is Alpaca-Ranch het contact voor het Ambersun netwerk.

Deze samenwerking past precies binnen onze bedrijfssituatie. Naast het verkopen van hoogwaardige fokmerries en dekhengsten van top kwaliteit bieden wij ook een dekservice aan van de meest bekende Australische bloedlijnen. De keuze aan alpaca’s bij Alpaca-Ranch is daardoor veel groter geworden.

Om een beter inzicht te krijgen van het bedrijf dat Chris en Adrienne runnen zijn hieronder een aantal video’s geplaatst waarin zij hun bedrijf voorstellen.

Introductie Ambersun

Scheren van alpaca’s

Voordelen

Meer over alpacas

Heeft u door het zien van de video’s van Ambersun Alpacas interesse gekregen? Dan heeft u de mogelijkheid deze uitstekende bloedlijnen te bekijken op Alpaca-Ranch te Meeden. Maak daarvoor eerst even een afspraak.

Over de schrijver
Gert is mede oprichter van de Alpaca-Ranch. In maatschap met een broer heeft hij een akkerbouw- en tuinbouw- bedrijf. Gert is verantwoordelijk voor het akkerbouw gedeelte en verzorgt hij dagelijks de alpaca's. Verder neemt Gert de werkzaamheden voor de website en webshop voor zijn rekening.“Op zoek naar wat extra inkomsten naast het landbouwbedrijf stuitte ik op het fokken van alpaca’s. Op dat moment werden er nog maar 10.000 alpaca’s in Europa gehouden terwijl de vraag groeiende is. Een goede investering voor de toekomst dacht ik. Wanneer gericht gefokt wordt op kwaliteit is met de alpacafokkerij een leuke verdienste te behalen. Daarnaast kom je door dit bijzondere dier in aanraking met andere mensen. De verscheidenheid aan sociale contacten die je opdoet maakt het totaal plaatje levendig.”
Reactie plaatsen

Zoek binnen onze artikelen