Alpacawol als olie opzuiger
28 mei 2010 

Alpacawol als olie opzuiger

Kan alpaca wol helpen de olie op te ruimen voor de mexicaanse kust?

In april 2010, was er een explosie op het hoog technologische booreiland Deepwater Horizon, voor de Mexicaanse kust. Er ontstond brand en er kwamen tientallen medewerkers om het leven. Het booreiland is daarna gezonken met 2,6 miljoen liter olie aan boord en ligt nu op de bodem van de oceaan op 1500 meter diepte niet ver van het olielek dat bij deze gebeurtenis ontstaan is. Vanaf dat moment stroomt er dagelijks zo’n 800.000 liter ruwe, toxische olie de oceaan in en bedreigt al het leven rondom die plek, zowel in als buiten de oceaan.

Alles wordt gedaan om te voorkomen dat de ramp nog groter wordt. Zo zijn er alpacafokkers in Amerika die de wol van hun alpaca’s beschikbaar stellen als olie opslurper. Dit schijnt mogelijk te zijn als het maar op het juiste tijdstip wordt toegepast. Wanneer de olie nog dun is kan het geabsorbeerd worden door alpacawol. Maar naar verloop van tijd wordt de olie dikker en dan moet naar andere mogelijkheden gezocht worden.

Kijk maar eens naar onderstaand filmpje van National Geographic:

Dus weet u niet wat te doen met uw alpacawol? Dan is dit misschien een mogelijkheid?

Over de schrijver
Gert is mede oprichter van de Alpaca-Ranch. In maatschap met een broer heeft hij een akkerbouw- en tuinbouw- bedrijf. Gert is verantwoordelijk voor het akkerbouw gedeelte en verzorgt hij dagelijks de alpaca's. Verder neemt Gert de werkzaamheden voor de website en webshop voor zijn rekening.“Op zoek naar wat extra inkomsten naast het landbouwbedrijf stuitte ik op het fokken van alpaca’s. Op dat moment werden er nog maar 10.000 alpaca’s in Europa gehouden terwijl de vraag groeiende is. Een goede investering voor de toekomst dacht ik. Wanneer gericht gefokt wordt op kwaliteit is met de alpacafokkerij een leuke verdienste te behalen. Daarnaast kom je door dit bijzondere dier in aanraking met andere mensen. De verscheidenheid aan sociale contacten die je opdoet maakt het totaal plaatje levendig.”
Reactie plaatsen

Zoek binnen onze artikelen