Alpaca-Ranch op TV

Alpaca-Ranch op TV

Scheren, Workshop, Excursie, TV

Druk weekend op de Alpaca-Ranch.
Net alsof alles weer tegelijk moet komen, maar daar is dan ook wel een reden voor: Het scheerseizoen is begonnen.

In het weekend van 4 en 5 mei zijn alle alpaca’s bij ons op het bedrijf geschoren. In een mum van tijd waren alle 70 dieren verlost van hun vacht. Nu de temperaturen snel stijgen merken we hoe prettig de alpaca’s het vinden om geschoren door het weiland te rennen. Natuurlijk kon dit niet zonder hulp van Chris Williams van Ambersun alpacas. Aangezien we 5 mei open waren voor het publiek om te komen kijken kregen we spontaan hulp aangeboden van Gerard en Marriëtte Brouwer, onze dank daarvoor!


Zoals ieder jaar hadden we een workshop ‘alpaca scheren’ georganiseerd. Voor een leuke groep heeft Margreet uitgelegd waarom, hoe en wanneer de alpacas geschoren worden. Het theoretische gedeelte begon al aardig uit te lopen door de vele interessante vragen die gesteld werden. Daarna heeft Chris laten zien hoe de alpaca’s geschoren worden. De vachten hebben we op tafels beoordeeld op kwaliteit en gebreken. Eigenlijk net zoals juryleden vachten gaan beoordelen op shows.

workshop alpaca scheren

Alsof dat nog niet genoeg was werden we dit weekend ook nog eens gefilmd voor een lifestyle programma op televisie van RTL4 en RTL5. Uiteraard worden er maar een paar minuten uitgezonden van de vele uren die gefilmd zijn. Binnenkort ook online op onze website te bewonderen.

Alpaca-Ranch op TV

Een dag later had Margreet alweer 27 bezoekers voor een excursie. Na een introductie inclusief film en vragen ronde worden de alpaca’s in levende lijve bezocht in het weiland. Meer informatie over excursies op de Alpaca-Ranch kunt u vinden op deze pagina.

alpaca excursie

Over de schrijver
Gert is mede oprichter van de Alpaca-Ranch. In maatschap met een broer heeft hij een akkerbouw- en tuinbouw- bedrijf. Gert is verantwoordelijk voor het akkerbouw gedeelte en verzorgt hij dagelijks de alpaca's. Verder neemt Gert de werkzaamheden voor de website en webshop voor zijn rekening.“Op zoek naar wat extra inkomsten naast het landbouwbedrijf stuitte ik op het fokken van alpaca’s. Op dat moment werden er nog maar 10.000 alpaca’s in Europa gehouden terwijl de vraag groeiende is. Een goede investering voor de toekomst dacht ik. Wanneer gericht gefokt wordt op kwaliteit is met de alpacafokkerij een leuke verdienste te behalen. Daarnaast kom je door dit bijzondere dier in aanraking met andere mensen. De verscheidenheid aan sociale contacten die je opdoet maakt het totaal plaatje levendig.”
Reactie plaatsen

Zoek binnen onze artikelen