Alpaca Forum
09 februari 2010 
in Media

Alpaca Forum

Al meer dan een jaar hadden we plannen om een forum op te starten voor alpaca liefhebbers. Eindelijk is het dan zover: Klik Hier voor Alpaca Forum.

Waarom duurde het zolang?

Er zijn diverse aanbieders met software om een forum te starten. De één heeft irritante reclame op het forum, de ander is te ingewikkeld om te installeren of het is niet in de Nederlandse taal. Volgens ons hebben we nu een forum dat overzichtelijk, duidelijk en eenvoudig te bedienen is. Je moet wel even weten hoe je nieuwe discussies moet beginnen of hoe je een reactie op een discussie kunt plaatsen. Mocht dit toch niet duidelijk zijn dan is er altijd de HELP knop voor meer uitleg.

Waarom een alpaca forum?

Wat is er mooier dan elkaar te kunnen helpen met het houden van alpaca’s? Iedereen die begint zal eerst hééééél veel informatie moeten opzuigen voordat de eerste alpaca’s gekocht worden. Een goed begin is het halve werk! Veel vragen worden uiteraard tijdens een bedrijfsbezoek al beantwoord, tenminste bij ons wel. Maar zodra er een stel van deze leuke beestjes bij je thuis in de weide lopen zul je ondervinden dat je steeds meer wilt weten van dit bijzonder dier. Elke dag aan de telefoon hangen is ook zo wat. Dus waarom niet even neuzen op het forum? Staan de antwoorden op je vraag er niet tussen dan kan je altijd nog zelf een vraag plaatsen in de hoop snel hierop een antwoord te krijgen. Des te meer deelnemers aan dit forum des te sneller je een antwoord kunt verwachten. En des te meer deelnemers des te meer kennis. Uiteraard ook meer verschillende meningen. Maar daartussen zit vast het advies waarin je jezelf kunt vinden.

Probeer ook eens een discussie uit te lokken door een vraag of een stelling te plaatsen waar men op kan reageren. De bedoeling is dat dit forum uiteindelijk gevuld wordt met een schat aan informatie over de alpacahouderij. Alles netjes geordend in categoriën (forum) en onderwerpen (discussie) binnen die categorie. Heb je iets meegemaakt met je alpaca’s en daar zelf een oplossing voor gevonden? Laat het ons weten op het forum!
Voeg snel uw kennis toe op het Alpaca Forum.

Over de schrijver
Gert is mede oprichter van de Alpaca-Ranch. In maatschap met een broer heeft hij een akkerbouw- en tuinbouw- bedrijf. Gert is verantwoordelijk voor het akkerbouw gedeelte en verzorgt hij dagelijks de alpaca's. Verder neemt Gert de werkzaamheden voor de website en webshop voor zijn rekening.“Op zoek naar wat extra inkomsten naast het landbouwbedrijf stuitte ik op het fokken van alpaca’s. Op dat moment werden er nog maar 10.000 alpaca’s in Europa gehouden terwijl de vraag groeiende is. Een goede investering voor de toekomst dacht ik. Wanneer gericht gefokt wordt op kwaliteit is met de alpacafokkerij een leuke verdienste te behalen. Daarnaast kom je door dit bijzondere dier in aanraking met andere mensen. De verscheidenheid aan sociale contacten die je opdoet maakt het totaal plaatje levendig.”
nancy Hellemans
Door

nancy Hellemans

op 25 Dec 2021

Kan iemand mij nog helpen aan witte alpacawol die ik kan spinnen?

Gert
Door

Gert

op 25 Dec 2021

Wij hebben zelf nog wit genoeg. Neem maar even contact op.

Gert
Door

Gert

op 25 Dec 2021

NB het forum bestaat niet meer

Reactie plaatsen

Zoek binnen onze artikelen