Page content

Forum

Wat is er mooier dan elkaar te kunnen helpen met het houden van alpaca‘s? Iedereen die begint zal eerst heel veel informatie moeten opzuigen voordat de eerste alpaca’s gekocht worden. Een goed begin is het halve werk!

Veel vragen worden uiteraard tijdens een bedrijfsbezoek al beantwoord, tenminste bij ons wel. Maar zodra er een stel van deze leuke beestjes bij je thuis in de weide lopen zul je ondervinden dat je steeds meer wilt weten van dit bijzondere dier. Elke dag aan de telefoon hangen is ook zo wat. Dus waarom niet even neuzen op het forum? Staan de antwoorden op je vraag er niet tussen dan kan je altijd nog zelf een vraag plaatsen in de hoop snel hierop een antwoord te krijgen. Des te meer deelnemers aan dit forum des te sneller je een antwoord kunt verwachten. En des te meer deelnemers des te meer kennis. Uiteraard ook meer verschillende meningen. Maar daartussen zit vast het advies waarin je jezelf kunt vinden.

Probeer ook eens een discussie uit te lokken door een vraag of een stelling te plaatsen waar men op kan reageren. De bedoeling is dat dit forum uiteindelijk gevuld wordt met een schat aan informatie over de alpacahouderij. Alles netjes geordend in categoriën (forum) en onderwerpen (discussie) binnen die categorie. Heb je iets meegemaakt met je alpaca’s en daar zelf een oplossing voor gevonden? Laat het ons weten op het forum!
Voeg snel uw kennis toe op het Alpaca Forum.

alpaca forum

 

 

 

 

 

 

 

Comment Section

8 reacties op “Forum


Door Laura Bijman op 10 november 2014

Hoi, onze lama staat sinds 5 dagen niet meer op. Er is reeds een dierenarts langs geweest, maar die zegt dat hij verder niks mankeert. Hij vraagt zich af of de lama misschien een trauma heeft opgelopen o.i.d. Wanneer je tegen hem aanduwt maakt hij een raar schreeuwerig geluid. Bij het eten knarst hij erg met z’n tanden en hij kwijlt heel veel. Wanneer je aan z’n poten trekt, trekt hij ze terug. Wanneer je hem van de voorkant probeert op te tillen trekt hij zijn poten in. Hij ligt nu al 5 dagen zo in het weiland en we hebben geen idee wat we hiermee aan moeten. We hebben diverse mensen om hulp gevraagd, maar niemand weet het. Hopelijk kunnen jullie me helpen!

Groetjes.


Door Gert Joling op 10 november 2014

Heeft de veearts nog medicatie toegedient? Het kan vanalles zijn. Te denken valt ook aan een verstopping, koliek, aangezien hij knarst met zijn tanden. Hoe is het weiland, goed gras of heel kort? Eet het dier nog wel? En komt er nog ontlasting uit? Laat de ontlasting onderzoeken op parasieten. Ligt het dier in de cush houding of op een zijde? Een maagzweer is ook mogelijk. Heeft de veearts geluisterd of de darmen nog goed werken? Vermagerd hij ook. Bekijk ook of de slijmvliezen verkleuren i.v.m. bloedarmoede. Wordt hij ook jaarlijks geënt?

Je ziet dat er van alles kan zijn. Op afstand is het moeilijk te beoordelen. Vele ziekten hebben dezelfde symptomen. Een veearts moet meer kunnen zien. Hij moet wel goed blijven eten en warm gehouden worden om te zorgen dat zijn spaarzame energie niet alleen gebruikt wordt om zich zelf warm te houden.

Vele vragen van mijn kant om te bepalen wat het kan zijn. Heb je daar een antwoord op?


Door caitlin op 15 april 2016

hallo ik ben een 7de jaars student en doe mijn eindwerk over het halsteren van alpaca’s zelf heb ik er 4 op mijn stage zitten en ben al heel het jaar ermee bezig om ze te halsteren maar het lukt niet zo goed. iemand die wat tips voor mij heeft?


Door Gert Joling op 15 april 2016

Hoi Caitlin,

Heb je onze video over het halstermak maken al bekeken? Ga naar deze pagina.
Je kan je vraag uiteraard ook in het Alpaca-Forum stellen om van meer mensen een antwoord te krijgen. Misschien hebben die nog andere tips voor je dan in de video vermeld.


Door Lia Zomer op 25 juni 2017

Vraag: kan een hengstje van 12 maanden, met nog te kleine balletjes voor castratie, toch al dekken, ondanks datbhengst dekrijp is met 24 maanden?


Door Gert Joling op 26 juni 2017

Dat hengsten tussen de 2 en 3 jaar dekrijp zijn is een gemiddelde. Er zijn hengsten die met 18 maanden al dekrijp zijn. 12 maanden lijkt mij erg vroeg alhoewel ze prima dekneigingen kunnen hebben. Dat is ook de redenen dat wij de hengst- en merrieveulens op een leeftijd van 12 maanden uit elkaar zetten.


Door De vrieze Andy op 21 april 2018

Beste , ik heb een merrie en een hengst , kan ik hier nog een hengst bij laten lopen ?


Door Gert Joling op 21 april 2018

Hoi Andy,

Het is al vaak genoemd dat je hengsten en merries NIET samen moet laten lopen. Lees andachtig onze website of andere forum discussies hierover, HET KAN NIET!!

Plaats een reactie


*