Alpaca Conferentie Madrid
16 juni 2010 

Alpaca Conferentie Madrid

“Zeer geslaagd” kunnen we het bezoekje aan Madrid noemen. Natuurlijk zijn we een paar dagen eerder naar Madrid vertrokken om ook de stad en de omgeving zo goed mogelijk te verkennen. Als we er toch zijn moeten we ook zoveel mogelijk bekijken was onze gedachte. De internationale alpaca conferentie was begin juni en dus hadden we nog net even tijd om een paar dagen er tussen uit te gaan.

 alpaca conferentie Madrid

Met zo’n 60 deelnemers uit ongeveer 13 verschillende landen hadden we een ‘bont’ gezelschap. Maar met de alpaca als centraal gespreksonderwerp was het zeer interessant de mening te horen uit de alpacamarkt van andere werelddelen. Meerdere sprekers hebben onze visie op de alpacamarkt alleen maar doen versterken: “er ligt een toekomst voor de professionele alpacafokkerij in Europa”.

alpaca conferentie Madrid

Ik ga hier niet alle onderwerpen bespreken, dat kan desnoods in een persoonlijk gesprek tijdens een bezoek aan Alpaca-Ranch. Zo nu en dan zullen er onderwerpen in onze nieuwsbrieven behandeld worden waar ook informatie verteld wordt die wij hebben verkregen tijdens o.a. deze conferentie.

Wat ik nu belangrijk vind om te vertellen is dat het aan te raden is om een keer een dergelijke conferentie bij te wonen. Niet alleen de kennis die je weer op doet tijdens de presentaties (er is altijd wel weer iets nieuws), maar zeker ook de contacten die je legt, netwerken. Dit kan nog wel eens belangrijker zijn voor je toekomst. Wat dit voor ons heeft betekent zal de toekomst moeten uitwijzen!

alpaca conferentie

Over de schrijver
Gert is mede oprichter van de Alpaca-Ranch. In maatschap met een broer heeft hij een akkerbouw- en tuinbouw- bedrijf. Gert is verantwoordelijk voor het akkerbouw gedeelte en verzorgt hij dagelijks de alpaca's. Verder neemt Gert de werkzaamheden voor de website en webshop voor zijn rekening. “Op zoek naar wat extra inkomsten naast het landbouwbedrijf stuitte ik op het fokken van alpaca’s. Op dat moment werden er nog maar 10.000 alpaca’s in Europa gehouden terwijl de vraag groeiende is. Een goede investering voor de toekomst dacht ik. Wanneer gericht gefokt wordt op kwaliteit is met de alpacafokkerij een leuke verdienste te behalen. Daarnaast kom je door dit bijzondere dier in aanraking met andere mensen. De verscheidenheid aan sociale contacten die je opdoet maakt het totaal plaatje levendig.”
Reactie plaatsen

Zoek binnen onze artikelen