Alpacawol

alpacawolAlpacawol wordt gezien als één van de beste natuurlijke wolsoorten die te verkrijgen is. Alpacawol heeft vele voordelen t.o.v. andere wolsoorten

 

 

 


Alpacawol ...

  • Irriteert veel minder op de blote huid dan wol van andere dieren, hypoallergeen
  • Heeft een isolerende werking (30% warmer dan hetzelfde gewicht aan merino wol)
  • Is thermisch, dus zomer's verkoelend en 's winters lekker warm
  • Heeft een zijde glans
  • Is 4 keer minder “slijt-gevoelig” dan merino wol
  • Is sterker dan wol en pluist niet in de betere kwaliteiten
  • Bevat geen vet of olie en ruikt niet
  • Heeft volume maar springt terug wanneer erin gedrukt wordt
  • Bevat geen vocht en is bestand tegen zonnestraling (verkleurt niet)
  • Krimpt niet na het wassen
  • Heeft 22 natuurlijke kleuren
  • Kan vermengd worden met andere natuurlijke vezels
  • Kan gemakkelijk gekleurd worden in ieder gewenste kleur zonder de glans te verliezen
  • Is licht en heel zacht
  • Is een schaars product, vraag en aanbod compenseren elkaar niet

Genoeg voordelen om eens meer te weten te komen over dit bijzonder dier. Bent u nog niet overtuigd, schrijft u zich dan in voor de gratis nieuwsbrief. Als bonus krijgt u er een gratis rapport bij over de 7 meest belangrijkste aandachtspunten bij het houden van alpaca’s.

 

 
Ingrid krieg
Door

Ingrid krieg

op 23 Dec 2019

Hi Gert Ik heb alpacavachten gekregen , ik zou ze graag vilten . Mijn vraag is kan dat met gekaarde schapenwol ?

Gert Joling
Door

Gert Joling

op 02 Apr 2020

Dat moet zeker lukken. Schapenwol vilt makkelijker dan alpacawol, maar je kan het zeker combineren.

José
Door

José

op 01 Nov 2019

Hallo Gert, Wij willen graag een dekbed aanschaffen van Alpacawol. Kun je ons hiervoor misschien wat advies geven Er is n.l. veel prijsverschil dus kwaliteit? Ik kan er niet in kijken? Is de wol van nederlandse Alpaca uberhaupt geschikt hiervoor? Er wordt ook aangegeven dat 1 enkel dekbed voldoende zou moeten zijn maar soms ook weer niet dan wordt er weer over vier siezoenen gepraat? Ik zie in jullie shop dit produkt niet te koop klopt dat?

Gert Joling
Door

Gert Joling

op 02 Apr 2020

Wij verkopen idd geen dekbedden. Voor informatie moet je dus ook bij een verkoper van dekbedden zijn.

Lars
Door

Lars

op 05 Nov 2018

Beste gert, Ik maak een project voor school over alpaca’s en ik zou graag willen weten of alpaca’s veel wol geven. Groetjes lars.

Gert Joling
Door

Gert Joling

op 06 Nov 2018

Hoi Lars, Alpaca's geven gemiddeld tussen de 3 en 5 kg wol. Maar tijdens het scheren wordt de wol op kwaliteit gesorteerd, dat betekent dat soms maar de helft A kwaliteit is. Het andere gedeelte kan je nog gebruiken voor het vilten of als opvulling voor dekbedden. De mooiste en fijnste vachten komen van de jongere dieren. Het eerste vachtje van een veulen zal 1 tot 3 kg geven.

Hennie
Door

Hennie

op 11 Dec 2018

hoezo vilten ? Kan je er sloffen van vilten?

Gert Joling
Door

Gert Joling

op 13 Dec 2018

Jazeker Hennie, je kan alpacawol ook vilten en er inderdaad mooie sloffen van maken als je wilt.

Maité
Door

Maité

op 10 Aug 2018

Weten jullie waar je onbewerkte alpacawol kan laten spinnen? Ik heb een heleboel onbewerkte wol en zou er graag echte bruikbare bolletjes wol van laten maken!:)

Gert Joling
Door

Gert Joling

op 24 Sep 2018

Er zijn een aantal spinnerijen in het buitenland, even googlen. Dit jaar is alpaca tumulus begonnen in België: https://www.tumulus-fiber-mill.com/" target="_blank" rel="noopener nofollow">tumulus-fiber-mill In Nederland begint binnenkort ook een spinnerij: http://www.alleswol.nl/" target="_blank" rel="noopener nofollow">Alles Wol

Melissa
Door

Melissa

op 27 Sep 2016

Hoe worden de beesten behandeld? Bij gewoon wol is het vreselijk om aan te zien! :(

Gert Joling
Door

Gert Joling

op 27 Sep 2016

Wat bedoel je? Vind je het scheren vreselijk om aan te zien? Dit kan raar lijken, maar uit veiligheidsoverwegingen worden de dieren vast gebonden aan de poten en met beleid geschoren. Dit kan wat stress op leveren, maar niet scheren kan hitte stress veroorzaken in de zomer of ziekten onder de vervilte laag wol en dat is nog veel erger.

Leoni Vrolijk
Door

Leoni Vrolijk

op 12 Jan 2015

HOE kan ik zien en voelen of ik goede alpacwol heb gekocht Zijn er bepaalde ,dingen waar ik op moet letten , Zou dat graag willen weten , Vriendelijke groeten Leoni vrolijk DS Raamshof 59 hoek zvl

Gert Joling
Door

Gert Joling

op 12 Jan 2015

Hoi Leoni, Wat versta je onder 'goede alpacawol'? Dat is nl. geheel afhankelijk van het doel waarvoor je het gaat gebruiken. Is het bestemd voor vloerkleden, dan kan je volstaan met vezels die vrij grof in micron (fijnheid van de vezel in duizendste mm) zijn. Gebruik je het voor kleding dan wil je graag een vezel die zo dun mogelijk is. Hiervoor is babyalpaca de fijnste vezel die je kan krijgen. Die zit vaak rond de 16-18 micron. Oudere dieren hebben vaak een dikkere vezel 22-28 micron. Een vezeldikte van boven de 30 micron gaat prikken en voelt niet lekker op de blote huid. Een vacht kan overigens zeer zacht aanvoel terwijl het toch een hoge micron heeft, dit komt doordat de meeste vezels van die vacht dicht rond het gemiddelde micron van die vacht zitten en er dus geen hele fijne of hele groffe vezels zitten in dezelfde vacht. Je kunt meer informatie van een vacht krijgen wanneer die is geanalyseerd. Op de Alpaca-Ranch doen wij dit elk jaar met de meeste dieren. Meer artikelen over alpacawol kan je vinden op https://alpaca-ranch.nl/category/alpacawol/" title="alpacawol" rel="nofollow">deze pagina. Je kan de verkoper vragen of de wol is geanalyseerd. Op onze http://www.alpaca-shop.eu/nl/ruwe-alpacawol" target="_blank" rel="nofollow">Alpaca-Shop staan alle gegevens van de vachten indien de analyse heeft plaats gevonden. Dan kan je gerichter op zoek gaan naar een vacht. Er is natuurlijk veel meer te vertellen over wol, surf maar eens over onze website of het http://forum.alpaca-ranch.nl/" target="_blank" rel="nofollow">Alpaca-forum. Groetjes, Gert

Johanna
Door

Johanna

op 29 Nov 2015

Goedenavond. Ik kan me de vraag wel voorstellen. Ik ben ook geïnteresseerd geraakt in deze wol en er zit verschil in. Er is ook apalcawol die van schapen komt uit Australië. Ik heb daar een artikel over gelezen en een filmpje gezien en dan ga je toch wel zoeken. Onder geen beding wil de apalcawol uit Australië. Dus de vraag is nogal actueel als je met deze wol begint. Groeten, Johanna.

Reactie plaatsen