Bij het beslissen of u wilt beginnen met alpaca's worden vaak een aantal belangrijke vraagstukken vergeten. Terwijl het zo belangrijk is om erachter te komen wat u wilt met alpaca's.

Hoe wilt u leven met uw alpaca's?

Waarom heeft u besloten om met alpaca's te beginnen?

Wat voegt een alpaca toe aan uw leven?

Wat is voor u belangrijk hoe om te gaan met alpaca's?

De werkelijkheid

Op het moment dat u zelf eigenaar wordt van een aantal alpaca's zult u pas echt ervaren wat alpaca's wel of niet leuk vinden, wat ze niet kunnen, wat ze niet willen en hoe U dingen juist WEL moet doen.  Als resultaat van het onderhouden van de dieren gedurende een aantal maanden zult u de werkelijkheid leren kennen. U aanvaardt de beperkingen op de relatie die u dacht te kunnen hebben met uw dieren.

Maar geef niet op! U kunt veel meer bereiken met uw alpaca's dan u denkt. Wat dacht u van de volgende woorden: vertrouwen, vriendelijk, nieuwsgierig, gezellig, respectvol, interessant, harmonieus, begrip, efficiënt, sierlijk en gracieus.
Met geduld zult u een speciale relatie opbouwen met uw alpaca's.

Temperament is belangrijk

Een alpaca vinden is niet zo moeilijk, het vinden van de juiste kan lastig zijn. Wij hebben meerdere eigenaren gesproken die uit een impuls dieren hebben aangeschaft en er later zijn achter gekomen dat het de verkeerde beslissing is geweest. Er worden steeds meer alpaca's aangeboden maar vind maar eens die alpaca met het karakter dat bij u past. Elke alpaca heeft zijn/haar eigen karaktereigenschappen. Een alpaca kan wel 25 jaar oud worden. U doet hopelijk een investering in een dier dat u vele jaren gezelschap en plezier geeft.

U zult hier enkele artikelen vinden dat te maken heeft met het gedrag van alpacas.
Voordat u verder leest willen we nog 1 advies meegeven: Koop niet 1 enkele alpaca, maar koop er 2 of meer!