Fokkerij

Waarom wil je alpaca's fokken?

Er worden vele redenen genoemd om te beginnen met een alpacafokkerij. De volgende zijn de meest genoemde redenen.

Veranderen van levensstijl


Toenemend aantal stedelingen zijn op zoek naar een meer eenvoudige en ontspannen levensstijl in een gezonde omgeving.  Weg van de overhaaste tempo en het lawaai van de stad. Velen zoeken hun toevlucht in een landelijke omgeving. De alpaca fokkerij heeft deze droom voor velen die op zoek naar een andere levensstijl haalbaar gemaakt.

Weinig onderhoud voor een extra bedrijfje


Of je nu je eigen alpacaboerderij beheert of je alpaca's laat groot brengen door een professionele fokker, het fokken van alpacas biedt je de mogelijkheid een tweede bedrijf op te starten naast je huidige carriere. Ze zijn vrij gemakkelijk te houden en vergen niet een volledige dagtaak. Familie of vrienden kunnen makkelijk een handje helpen wanneer nodig.

Genieten van de dieren


Alpaca's zijn kleurrijke en zachte dieren die iedereen kameraadschap geven en zelfs veilig zijn voor kleine kinderen.  Velen vinden het hummende geluid dat ze produceren een kalmerende therapie na een lange dag op kantoor.  De meeste andere veehouderij bedrijven vereisen het doden van de dieren voor vlees of huiden voor een financieel inkomen. Alpaca's hoeft u niet te doden en zij kunnen u niet doden. Alpaca fokkerij bestaat voornamelijk uit de verkoop van het nageslacht en de vachten.  De huidige markt is voornamelijk een markt voor fokvee, echter als de nationale kudde grootte groeit ontstaat er ook een levensvatbare wolindustrie.

Financieel rendement


Investeren in Alpaca's kan een uitstekend financiële rendement bieden. In sommige landen zijn er fiscale voordelen beschikbaar voor dit soort landbouwactiviteiten.

Genieten van het bedrijf


Fokken van alpaca's heeft als extra voordeel de mogelijkheid van deelname aan nationale of regionale alpaca-shows en evenementen. Shows bieden de mogelijkheid om te concurreren met andere fokkers voor linten en prijzen. Deelnemers aan shows staan soms verbaasd over de kwaliteit dat deelneemt. De alpaca industrie is gezegend met creatief leidinggevenden en getalenteerde mensen die bereid zijn om vrijwillig hun tijd in te zetten om evenementen te organiseren voor onze Alpaca's. Op deze manier zal de bekendheid van de alpaca groter worden. Dit werkt in het voordeel van alle alpaca eigenaren die aan deze evenementen deelnemen.

 

In het gedeelte 'Fokkerij' van deze kennisbank worden steeds meer artikelen toegevoegd om zo kennis te delen over het houden en fokken van alpaca's.

 

 
Reactie plaatsen