Cursus / workshop

Cursussen, workshops en excursies bij Alpaca-Ranch

Wanneer je begint met het houden van dieren is het belangrijk je te laten voorlichten in de specifieke behoeften van desbetreffend dier. Of het nu een hond, een schaap, een paard of een alpaca is, elk dier verdient zijn/haar aandacht. In eerste instantie is het aan de verkoper om die informatie te verstrekken.

Zelf hebben we gemerkt dat niet overal de kennis even groot is terwijl wij wel de behoefte hadden aan een gedegen basis kennis en liever nog iets meer. Die kennis hebben wij destijds in het buitenland gevonden. In Nederland werd op dat moment geen cursus of workshop gegeven. Als eerste bedrijf in Nederland zijn wij begonnen met het organiseren van cursussen en workshops op het gebied van de alpaca houderij. Om up to date te blijven met de nieuwste ontwikkelingen volgen wij nog steeds bijeenkomsten in binnen en buitenland.

In Nederland is men nog niet zo lang 'professioneel' aan het fokken. In het buitenland is de ervaring en kennis al veel langer aanwezig. We hebben die kennis vaak naar ons bedrijf gehaald zodat we die kennis samen kunnen delen. Maar Alpaca-Ranch heeft ook zelf een aantal cursussen en workshops op de plank liggen en worden met regelmaat gegeven.

Ook een lezing over alpaca's bij uw vereniging of op de alpaca boerderij in Meeden is mogelijk.
  • Als basis is er de cursus Basiskennis in de Alpacafokkerij.
  • Daarna kan een cria care cursus gevolgd worden voor de beginner maar zeker ook voor de gevorderde liefhebber.
  • Jaarlijks vindt er een scheerworkshop plaats want jaarlijks scheren is een 'must'.
  • Naast het scheren is de wolanalyse van belang om bepaalde beslissingen te maken in de fokkerij. In samenwerking met de Australian Alpaca Fibre Testing (AAFT) geven wij u de mogelijkheid uw wolmonsters te laten testen.
  • Ook op het gebied van 'handwerken' en 'zuid-amerikaase cultuur' worden ieder jaar nieuwe workshops samengesteld.
  • Op afspraak zijn excursies op Alpaca-Ranch in te plannen.
  • Wilt u voor uw vereniging een lezing organiseren? Ook dat kan!

Klik op één van de onderstaande links voor meer informatie.

 

 
Reactie plaatsen