alpacas scheren

alpacas scheren

Scheren op Alpaca-Ranch

Chris Williams kwam naar Meeden om samen met Margreet de workshop alpacas scheren te geven. Niet alleen het belang van het scheren, maar ook hoe en waarom werd uitgelegd.

Na het scheren doken we met elkaar in de wol om te gaan skirten aan de hand van score kaarten voor een show.

 

 

De dag voor de workshop hebben we onze drachtige merries allemaal geschoren samen met Chris. Een filmpje hiervan is hieronder te bekijken.

 

 

Over de schrijver
Gert is mede oprichter van de Alpaca-Ranch. In maatschap met een broer heeft hij een akkerbouw- en tuinbouw- bedrijf. Gert is verantwoordelijk voor het akkerbouw gedeelte en verzorgt hij dagelijks de alpaca's. Verder neemt Gert de werkzaamheden voor de website en webshop voor zijn rekening. “Op zoek naar wat extra inkomsten naast het landbouwbedrijf stuitte ik op het fokken van alpaca’s. Op dat moment werden er nog maar 10.000 alpaca’s in Europa gehouden terwijl de vraag groeiende is. Een goede investering voor de toekomst dacht ik. Wanneer gericht gefokt wordt op kwaliteit is met de alpacafokkerij een leuke verdienste te behalen. Daarnaast kom je door dit bijzondere dier in aanraking met andere mensen. De verscheidenheid aan sociale contacten die je opdoet maakt het totaal plaatje levendig.”
Reactie plaatsen

Zoek binnen onze artikelen