Commercieel alpaca scheren

Het is inmiddels na het scheerseizoen (alhoewel ik nog steeds hoor dat er alpaca's geschoren dienen te worden) maar volgend filmpje wilde ik graag met anderen delen. Het is een filmpje van Heiniger dat uitleg geeft over hoe je alpaca's op een diervriendelijke en veilige manier kunt scheren met daarbij uitleg over het sorteren van de wol, het afstellen van een scheermachine, het vast zetten van alpaca's tijdens het scheren, het slijpen van scheermessen en nog veel meer. In het kort: commercieel alpaca scheren. 

 
Liesbeth Schut
Door

Liesbeth Schut

op 10 Nov 2016

Hoi, ik heb een vraagje; ik heb vandaag een heel mooi (en duur) vest gekocht van alpacawol - het is van het merk Araña en zou uit Peru komen - weten jullie toevallig ook of dit inderdaad diervriendelijk wordt geproduceerd zoals de verkoopster mij vertelde toen ik ernaar vroeg? Ze zei dat mede daarom hun vesten en truien duurder zijn...omdat de dieren goed worden behandeld etc. Maar klopt dit ook? Alvast bedankt! Vriendelijke groetjes, Liesbeth

Gert Joling
Door

Gert Joling

op 12 Nov 2016

Hoi Liesbeth, Arana is wel een bekend merk, maar wij hebben geen idee welke productie processen zijn toepassen en waar zij hun wol inkopen. Of dit bij de grote fokkers in zuid Amerika is of bij de kleinere zelfstandigen. Het houden van alpaca's gebeurd over het algemeen uit liefde voor het dier. Maar wat is diervriendelijk geproduceerd? Elk dier verdiend ruimte, voldoende voeding, aandacht en gezelschap van soortgenoten. Dus ik denk niet dat de producten om die redenen duurder zouden zijn. De kwaliteit van de vezel bepaald o.a. de prijs.

Reactie plaatsen