Resultaten alpacashow Assen 2013

Resultaten alpacashow Assen 2013.
Aangezien wij het te druk hadden met de organisatie van de show hebben we geen dieren meegenomen om deel te nemen aan de halsterklasse. Wel hebben we 4 vachten ingediend voor de vachtkeuring en met een uitstekend resultaat.

Kristin Buhrmann, een Canadees jurylid, heeft alle 4 de vachten als eerste in hun klasse weten te beoordelen. Onze eigen gefokte witte merrie ARNL Fianne is tevens kleurkampioen en Grand Champion geworden. Geweldig resultaat en een opsteker voor de ons gekozen weg in de fokkerij om meer met de Ambersun bloedlijnen te gaan fokken.

Fianne is een dochter van ASA Marco Polo, een dekhengst dat sinds twee jaar op de Alpaca-Ranch is te bewonderen. Uiteraard ook voor derden beschikbaar voor dekkingen.

In de bloedlijn van Marco Polo komen we aan moeder zijde o.a. Jolimont Warrior tegen. Voor zover bekend één van de beste dekhengsten van Australië. Toen ik in 2012 in Australië Ambersun heb bezocht heb ik hem kunnen aanschouwen. Op 14 jarige leeftijd heeft hij nog een ongeloofelijke crimp, dichtheid, fijnheid en bedekking over het gehele lichaam. Daarbij komt nog eens zijn perfecte lichaamsbouw wat deze hengst zo indrukwekkend maakt. Maar dat is niet het belangrijkste, de vererfbaarheid van zijn kwaliteiten naar het nageslacht heeft aangetoond waarom Warrior tot de top van werelds beste dekhengsten behoort. Die vererfbaarheid vinden we terug in meerdere hengsten die Ambersun heeft staan op de Alpaca-Ranch in Meeden.

Jolimont Warrior

De resultaten van de vachtkeuring van Fianne hebben we hieronder nog eens weergegeven voor diegene die graag een vergelijking willen maken met hun eigen resultaten.