Om de kwaliteit van de kudde te verbeteren is de kwaliteit van een dekhengst zeer belangrijk. Wij hebben een aantal dekhengsten geselecteerd met een perfecte balans tussen wolkwaliteit en een gezonde lichaamsbouw. Ook willen we u in de gelegenheid stellen om uw merries door onze hengsten te laten dekken. U brengt uw merrie naar onze Ranch in Meeden, daar wordt ze gedekt door één van de dekhengsten. Wekelijks worden merries gecontroleerd door onze hengsten. 21 Dagen na een goede dekking kan het progesteron gehalte bepaald worden in het bloed door een veearts. Mocht dit goed zijn dan kunt u uw merrie weer ophalen. De eerste paar maand kunt u zelf een controle met een hengst uitvoeren. Wanneer de merrie niet meer drachtig is beginnen we weer opnieuw. Uiteraard geven wij na de dekking garantie op een levend geboren veulen. Lees ook onze voorwaarden en dekovereenkomst.

Om de gezondheid van de alpaca's te handhaven vragen wij u om een gezondheids-verklaring te laten ondertekenen door uw veearts. Voor merries die van buiten Nederland komen is een exportdocument nodig.

Leest u eens aandachtig de beschrijving van de hengsten. Mochten er vragen zijn neem dan even contact met ons op.

Wilt u één of meerdere merries van uw alpaca kudde laten dekken door onze dekhengsten reserveer dan tijdig door even te bellen of te mailen. Geef ook even aan in welke maand(en) uw merrie(s) gedekt kunnen worden. Alpaca-Ranch heeft de voorkeur om in de maanden april tot oktober dekkingen te verrichten om zo problemen met de veulens in de winter te voorkomen. Na de reservering zal Alpaca-Ranch op tijd contact met u opnemen om een dekking in te plannen.

Alpaca-Ranch biedt u drie mogelijke dekopties aan:
  • On Farm: De eigenaar van de merrie brengt het vrouwtje naar Alpaca-Ranch te Meeden. Binnen 6 weken wordt door gecontroleerde dekking (hand mating) en progesteron bepaling de dracht vastgesteld.
  • Drive By: De merrie wordt naar Alpaca-Ranch te Meeden gebracht voor een maximum van 2 dagen. Na de dekking neemt u de merrie weer mee terug. U zorgt zelf voor de drachtigheidsdiagnose.
  • Mobile mating: De hengst komt bij u langs om de merrie te dekken. Na de dekking zorgt u zelf voor de drachtigheidsdiagnose. Mocht een herdekking noodzakelijk zijn dan komen we nogmaals bij u langs.

  • Bij meerdere dekkingen is korting mogelijk in overleg en is afhankelijk van het aantal dekkingen en/of de gekozen service.

    Voor de meest recente lijst van onze dekhengsten ga je naar de dekservice van alpacaseller.